Šećerna repa 2011 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zike je napisao(la):
mico gde ti je bila posejana ta repa?
U selištu :cao:
zcurcic je napisao(la):
možeš li da dodaš i prinos po ha?
Prinos po ha na toj parceli mi je bio 74.307 kg jus-a repe inače sa drugim ugovaračem sam imao još veći prinos oko 79.000 kg jus repe po ha a sorte su bile Protekta i Magistral. :cao:

ekstra prinosi. dogodine sa ovom cenom ima da se namlatis love sa tim prinosima. valjda ce vreme posluziti pa ce i sadrzaj secera biti veci.

Pre mesec dana još niko nije hteo da seje šećernu repu,a kako se sve više približava vreme setve sve više njih se opredeljuje za njegovu setvu.Kao izgovor je bila cena šeć. repe,međutim ljudi više se boje da kukuuz neće imatoi dobru cenu sledeće sezone.

zcurcic je napisao(la):
ekstra prinosi. dogodine sa ovom cenom ima da se namlatis love sa tim prinosima. valjda ce vreme posluziti pa ce i sadrzaj secera biti veci.
Sadržaj šećera će biti veći jer će biti manje površine zasejane, kao i 2008 godine.Kakva će godina biti to niko nezna ali ovaj sneg koji je pao prilikom topljenja stvoriće dobru akumulaciju vlage za proleće, jer za dobar prinos sklop biljaka je jedan od osnovnih faktora. Bez pravog sklopa ove sadašnje sorte repe nemogu da daju velik prinos, moja repa je bila posejana na 16,2 cm a sklop sam imao takoreći 100 %. :cao:

Ko je iz srema pisao da je TE-TO Senta obračunavala repu više od 2.7 din za JUS?

mityoo je napisao(la):
Ko je iz srema pisao da je TE-TO Senta obračunavala repu više od 2.7 din za JUS?
Moja malenkost 3,35 RSD Jus repa, kod nas i druge šećerane nisu plaćale manje od 3,oo. :ppozdrav:

Dr.Gruja je napisao(la):
Kako nisu plaćale manje od 3,00 :sta: :sta: :sta:
Pogledaj malo u temi cena šećerne repe. :cao:
[/quote Iz našeg mesta repa je išla u tri šećerane i nigde nije bila cena manja od 3,oo dinara. Šećerane su Senta,Žabalj i Pećinci. :cao:

Treba mi tačan podatak koja je to zadruga bila ili ko je taj ugovarač koji je ugovarao po 3.3din/kg, pošto iz TE-TO Senta tvrde da su imali jedinstvenu cenu za sve proizvođače!

Sem Sunoka dalije još neka Šećerana izašla sa uslovima za ugovaranje nove proizvodnje. :ppozdrav:

mityoo je napisao(la):
Jeste... TE-TO daje 3.6din
Toje malo sobzirom da se kukuruz ugovara po zagarantovanoj ceni od 150-155 evra po toni.Mislim da će ove godine ako ne podignu cenu imati manje repe nego 2008god. :ppozdrav:

Malo je 3.6 i ja se razmisljam da lj cu je sejati i koliko, a imam svu mehanizaciju potrebnu za nju.Prosle godine sam imao 28 lanaca ukupan prinos mi je bio 999860kg jusa ili 35709 po lancu.Ja volim da proizvodim repu,a volim i kad dobijem dosta novaca ali to ovog puta nije bilo! :cao: i :ppozdrav: reparosi

Ako cena nebude kao štosam ranije napomenuo barem 40 eura po toni mislim daću odustati. :ppozdrav:

Ja sam sejao po desetak jutara godisnje ali od 2007 godine ne vise a mislim da necu ni nadalje da sejem .
Pokida je i traktore i prikolice dok sam je izvlacio Te zadnje godine 16 janauara sam je tovario sa prizme u kamion morao sam da placam bager da razbija prizmu nije mogao maus da je uvlaci koliko je bila smrzala pa tek posle razbijanja sam je tovario mausom i onda su mi skinuli boga oca jedva ziv osta .
Ali neka im neznam ko je lud sada da seje verovatno oni sto su uzeli od secerane kredit pa sad vracaju u repi

Isidore znam jednog lično uzeo je traktor od 190 ks preko šećerane i ima obavezu po ugovoru da je seje još ove godine, međutim nema tkvih mnogo barem ovde kod nas. Ako hoće da sejemo repu nek je plate barem 40 eura tona pa će mo se predomišljati. :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh