Šećerna repa 2011 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nikola ma nesejem repu jedino mogu da idem u prevoz,sada sam nabavio zmajevku tako da ako se okisa mogu i onda da vucem repu, :D :haha: nemam racuna a ni zivaca da je sejem,a isto tako znam da ako je posejem idem u sigurnu propast.tako da :nono:

Ono što sam ja predvideo u kampanji 2009 da sa takvim poslovanje neće daleko dogurati mislim na pojedine šećerane to se i obistinilo. Mnogi su zbog negativnog poslovanja prekinuli sa setvom šeć. repe tako da sada šećerane imaju problem VELIK sa ugovaranjem nove setve. Ovih dana su krenuli i u kućne posete kako bi ljude ubedili da i dalje nastave sa gajenjem Šeć. repe tako da član Zike isto može očekivati posetu ovih dana. :ppozdrav:

Mico mogu oni da dodju i mozemo se druzit i ::prica:: a i ::vino:: ali od poslovanja nema nista :nono: kasno su se oni setili,ja cvrsto resio da je ne sejem tako da misljenje necu menjati :nono:

Šef marketinga SOS Marketa Milena Radulović je izjavila Tanjugu da su dobili 6 tona šećera od Sunoka po ceni od 95,9 dinara koji uz to moraju i avansno da plate, šta reći na ovo inače tekst iz Kurira. Dešavase da je cena šećera od momenta kampanje otišla gore 50% a mi proizvođači repe nismo to na isplati ni malo osetili nego smo još oštećeni za velike odbitke nečistoće i malu digestiju.Tako da cene sa kojima su izašle pojedine šećerane su smešne i ako brzo ne naprave neku ozbiljnu cenu u evrima biće izloženi velikom problemu i neće imati sirovine za početak nove kampanje.Nas proizvođače interesuje ::novac:: a ne ljubav prema šećernoj repi, ima i drugih ratarskih kultura. :ppozdrav:

Zike moja će biti prizmirana pored puta, jedino da izvlačiš kamione ako bude trebalo. ::traktor:: :ppozdrav:

::traktor:: pa trebace jer ce vadjenje repe biti u novembru i decembru kao i svake godine. :haha:

zike je napisao(la):
::traktor:: pa trebace jer ce vadjenje repe biti u novembru i decembru kao i svake godine. :haha:
Čisto sumnjam biće manje zasejano tako da će kampanja biti ranije završena.Prošle 2010 godine zadruga sa kojom ja radim je pod repom imala ukupno oko 1300 ha pa je opet vađenje završeno do kraja Novembra, tako da ove jeseni će biti i ranije završena jer ćeš i ti doći kod nas u prevoz. :ppozdrav:

Ja jedino u prevoz mogu da idem kod tebe mico jer si ti pravi domacin.

@zike
sejali smo sa banetom mitrovićem... i generalno smo loše prošli...
reću ti dva podatka:
nečistoća 22%
a digestija 13%

a vađena 15 septembra....

nikad je više neću sejati pa da mi daju i 5 din po kg...

Shale je napisao(la):
@zike
reću ti dva podatka:
nečistoća 22%
a digestija 13%

::svaka cast:: na odluci da je neces sejati.isto je i kod mene samo sto je kod nas bila veca necistica. ja je isto necu sejati :nono: kome se repa isplati neka je seje.

Shale je napisao(la):
@zike
reću ti dva podatka:
nečistoća 22%
a digestija 13%

Ija sam imao nešto repe sa Mitrovićem vađena je 6 novembra prosečna nečistoća je bila 22,04 vadio Holmer a digestija 15,59 sorta Giraf prskana 5 puta od bolesti. :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh