Šećerna repa 2011 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
prihranjivao sam psenicu drugi put danas,a ujedno i obisao repu u tom delu atara. evo kako izgleda, stoji ne mrda nakostresila se zima joj
2s5ytxh.jpg
2s5ytxh.jpg

Obišli danas repu. Nije baš idealno, ali nije ni loše. Poneka će još iznići, a ove koje su napolju teraju prave listove. Korovi isto tako.
img1416.jpg

img1420.jpg

kod nas repa vec je isterala prvi par pravih listova. (naravno ranija setva) i tretirali smo skoro sve vec prvi put od korova. slikacu nadam se sutra, pa cu okaciti slike.

Ма ви сте баш уранили. Можда и више од недељу дана пре нас сте посејали. Ова је сејана 25. марта.

evo i od mene slika pocela je da tera stalne litove, danas je i pipa grickala podosta
287j7na.jpg
xmqxkm.jpg
jrwwus.jpg
ja je ne prskam dok nema 4 stalna lista onad raspalim jednom i bude milina evo kako je to izgledalo prosle godine
2jb7im8.jpg
i onda je ispluzim i izgleda ovako
aeks1v.jpg

Ja sam moju danas oprskao prvi put.... Sejana prvog aprila, tera prvi par redovnih listova.... išao sam blažom dozom, korovi kreću da niču, pa reko da ja to na vreme......

Kod mene isto nisam našao pipe, ali kod ortaka se pojavila, danas smo bili da gledamo, i sutra će ići da oprska.... U našem ataru se pojavila......
Bilo bi dobro da pokisne, jer ima gde je seme u suvom i neće da proklija, a ona koja je nikla ima već 4 lista.... Inače i ja sam već oprskao prvi prolaz protiv korova...

Pozdrav reparosi!Kakvo je stanje na poljima secerne repe kod vas?Kod nas je saroliko ko je kako uradio ima svakakvih repa.Ima repa koje su lepo nikle,ali zbog mnogo sabijenog zemljista ima dosta pukotina i onda dolazi do susenja repe ako joj nepadne u skorije vreme kisa bice gadno.Ja sam danas obilazijo moje repe jos nekoloko dana pa krecem prskanje od korova za sad kod mene dobro gura
epgpix.jpg
11bjc41.jpg
5y9hc8.jpg
28i689u.jpg
289xutv.jpg

Mi smo juče oprskali jednu parcelu prvi put. Išli smo sa 2l betanala AM i 0,3l pikogala. Videćemo učinak za koji dan. Sklop nam je prilično neujednačen, loša priprema je dovela do toga.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh