Šećerna repa 2011 god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
svaka cast i mi gledamo da krenemo sto pre ako nas kisa ne ometa.sa cime pripremas za repu?

ima slika kod mene u temi o clanovima, tema se zove mojim nick-om, ako te mrzi traziti, okacicu sutra kad slikam.

mucobieno je napisao(la):
bez zezanja ljudi. juce smo poceli, uradili 3 kj, podesili masinu, a danas ceo dan tata seje, ja pripremam pred njim. nastavljamo tako do kise koju javljaju za dan dva.

svi znate da mraza moze biti i do prvog maja, kome je do cekanja, nek ceka, mi se vodimo onim, ranija setva, ranije nicanje, manje pipe, a kod nas je bas ume biti kad otopli, a imacemo dosta repe. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Predviđaju veliki mraz krajem marta taman će da ti nikne rapa...........

izvinjavam se sto kasnim sa slikama. slikao sam ga al nisam imao vremena ni snage da uploadujem.
evo ih zato sad:

miroslave:
zadnjih 3-4 godine samo sejemo strana semena, ove godine smo se odlucili za 4 sorte: Tajfun, Asketu, Zirafu i Tibor.
vise manje bice na podjednakim povrsinama.

miroslav k je napisao(la):
ja sam uzeo Safarizo
za cenu bolje nepitajte jer ce glava da zaboli kad skinu tonazu najesen
дај напиши да могу да обрачунам предност у цени домаћег семена.

jel imate neki bonus sto uzimate seme od njih? u nasem distributivnom centru je 5250 din/sj.
mi licno ugovor sklapamo sa šećeranom ili žunji-silakom u leto ili pred kampanju. nikada se nisu bunili, žabaljčani. ove godine cemo probati da se dogovorimo sa njima, ali samo pod uslovom da nam ranije izvade repu od polovine septembra do oktobra.

Miroslave...uzeo sam ja svasta samo ti ne znas ::namigivanje:: verovatno cu na 17cm,dosad sam na 18,5cm ali daje se dosta vestaka tako da ce to biti to

pa naravno da imamo bonus mislim da je 5500 dinara po hektaru ili po sj nisam siguran ali mislim da je po hektaru

Senta daje 0.1din/kg na cenu repe ako uzmeš 1.2sj/ha semena od njih...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh