Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
NS , godinama sejem nikad se nije postidela stranih a vidim da se i ostali vraćaju domaćimmica967 je napisao(la):koje sorte sec.repe planirate da sejete ovog prolecai ako moze obrazlozenje zasto bas tu.
Koliko je kod vas bilo padavina u avgustu i dali je bilo trulezi.mucobieno je napisao(la):gazeta, asketa, protekta, prestige, tibor, tajfun, moyda nesto od KWS-a sa EPD-om, ali u maloj kolicini, to samo za probu...
imena sve govore, nema potrebe da vise objasnjavam... ali ako treba, tu sam, pitajte...
abro je napisao(la):NS , godinama sejem nikad se nije postidela stranih a vidim da se i ostali vraćaju domaćim
LARA; DARIJA; IRINA; DRENA
prilikom jednog predavanja kws zastupnika, video sam da seme koje proizvodi rit sid, zauzima nekih 30% ukupno plasiranog semena na nasem trzistu. mislim da je nase seme kvalitetnije od semena koje oni proizvode i da bi toliki trebao da bude nas udeo na trzistu semena secerne repe.mica967 je napisao(la):Ikod nas u sremu je veca potraznja semena secerne repe novosadskog instituta.
Bice barem 25% NS nase a dobro., a videcemo kad dodje koje se bolje pokazalo.zike je napisao(la):mico koje ces ti seme s repe sejati?
Ja govorim u svoje ime a isto tako i prinosi u korist NS semena samim tim nemam šta pametovati, o digestiji-nevredi, to je duuuga priča.zcurcic je napisao(la):abro je napisao(la):NS , godinama sejem nikad se nije postidela stranih a vidim da se i ostali vraćaju domaćim
LARA; DARIJA; IRINA; DRENA
vrlo je zanimljivo to da nase sorte imaju prodju u tom delu backe, kisac, b. petrovac.
inace podaci iz secerane u zablju za proteklu 2009 pokazuju da nije bilo razlike izmedju stranih i domacih sorti. prinosi i sadrzaj secera za podrucje kulpina gde seju 99% strane sorte i prinosi i kvalitet za podrucje kisaca gde seju 99% ns seme su skoro identicni.
ove godine sejem laru 14 kj. ocekivani prinos 70 t/ha, skromno sa moje strane. videcemo u oktobru.
Svaka castmucobieno je napisao(la):jos pre 3 meseca...
mi opusteno. uglavnom sami finansiramo proizvodnju pa tek kada prigusti sklapamo ugovor. bolje da oni misle da ima manje repe, nego da mi njima idemo na noge. onda se previse opuste i samo spustaju cenu.zike je napisao(la):Da li ste napravili ugovore za secernu repu.