Jugos
Član
Ja sam odmah za masinom valjao,vec se tolko isusilo zemljiste od onih silnih vetrova da se dizala prasina iza masine...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kod mene ista situacijabranko je napisao(la):Sutra, ako stane vetar i ne bude kiše, prvo prskanje sa Betanalom sa 1/3 doze.
Repa mala a korovi krenuli ko ludi. Nema više čekanja inače .
Ja sam pretprosle godine prskao sa istim repu koja je bila u 2 lista i imao sam problema da je repa bila jako dugo stajala a bilo je i stete u usevu( 20% repe se osusilo)Zato za prvi prolaz koristim Betanal AM11new a tek kad repa ima najmanje 4 lista onda koristim Quatro ili kombinacije vise od 2 sredstva(fenmedifam,desmedifam,etofumesat,metamitron,hloridazon)branko je napisao(la):Danas oprskao repu sa 1,5 lit/ha Betanal Qatro.
Korovi svih vrsta nikli, repa ima i u kotiledonu, i sa dva, i sa četiri lista.
Lane je kod nas bila pokorica pa pre prvog spartanja pojedini paori su povaljali vec tako naraslu repu,mene je otac nagovarao ali ja sam mislio da cu samo stetu da napravim,medutim pokazalo se kao dobar posao jer su imali bolje uslove za spartanje,nije se lomila pokorica,znaci nije se ostecivala repa i na kraju posle malo vremena njihova repa je imala bolji porast.Tako da u takvim slucajevima se isplati...vlada77 je napisao(la):da li je neko probao valjati vec izniklu repu i kako je prosao?