Ja sam na mom Đuru skratio heder iz 560cm na 470cm.Skratio sam zbog prolaza skroz moje selo(sa oboje strane elektro i telefonske bandere).Motor na njemu je TAM 214 KS,vasdušar.Djelovi za motor i čitav kombajn sasvim su isti ka na DEUTZ FAHRU 1620 i 1630.Živim blizu Avstrije i sve delove kupujem u Avstriji.Kombajn radi fino samo moraš da paziš na motor koji mora da bude suh.Ako je suh nemože da se nabira prašina.Hektar pšenice možeš da skineš 40-45minuta sa sečkom.Ječam i pšenico ovrši lepo bez ikakvih pleva i klasa.Njegova vrlina su seperatori povratne mase koji teraju neovršeno zrno preko ribež ploče direktno na sabirno ravan-sito i tako nemaš problema sa prekomernim zrnjem na uvlačnom kanalu.Bunker za zrno mu je 4 tone pšenice.Prednost Đura i Deutz Fahr kombajna je to da ima sa obe strane pogone (remenje)i tako je lakše za održavanje.Dnevna potrošnja mu je oko 180 litara dizla.Komande so sve ručne i tako nemaš problema sa elektronikom.Gornje sito je za štelovanje a donje sito je sa fiksnim rupama.Za ječam,zob i grah koristim sito 11mm,pšenica,tritikala 8mm,uljana repica i proso 3mm,kukuruz za zrno 15mm,kukuruz sa večom vlagom 18mm-to je za mletje(silos).Ako staviš i našteluješ sita kako treba je OK,u nasprotnom smeru ide previše zrna na seperator povratne mase i tad može da izbaci ribež ili proklizne kaiš.Imam još Deutz Fahra 4075HTS,koji je85%sličan Đuri.Prije smo imaliZMAJA 780,132,133,141,142 i CLAASA 108sl.Radio sam sa svime jedino sa 780 ne. Pitajte slobodno.