Đuro Đakovic

Da, ali Djura nema separator a 191 ima. Dele motor isti ali je na Djuri jaci za nekih 20 konja sto i nije od presudnog znacaja. Mislim da su najvece razlike kod ova 2 kombajna vetar, povratna masa i ladja. Video sam i Djuru i 191 u radu, nisam se vozao niti ih vozio ali bih voleo kad bi bili zajedno u istoj njivi i istim uslovima.

Ima kod nas i jedan i drugi,i jesu oni u rangu,ali bas ta povratna masa na Djuri je + jer vraca na sabirnu a ne u bubanj a u aucuzima ima peraja ili kako ih ko zove i na sabirnu dolazi ovrsena masa.

Na Djuri povratna masa pa de ide ona cev napolje,koko ja znam kad sam ga video povratnu masu vraca vetar :sta: ? I cuo sam da kada je roba vlazna on ne moze da vraca u nutra i puca ona cev velika..

Neznam na koju cev misliš, ali kod mene na DF M1600h je to potpuno isto , i nepuca ništa, samo prokliže remen za povratnu masu. To za mokru masu je tačno da nevole, ali naglašavam "mokru", znači recimo kereće grožđe u soji kada ima dosta može da radi samo ako se skinu poklopci sa turbina povratne mase, tako da izbacuje napolje, ali ako je u pitanju mokra pšenica (polegla...) radi bez problema. Kad se uhoda kombajner nema problema, jer kad vidi šta mu ulazi na hederu malo ga uspori, proguta, i teraj dalje, tako da na iole normalnim usevima taj sistem povratne mase nepravi neke probleme.

Ma kakvi da gusi, ti "puceraji" su mu prednost nema da izvrsava u trumu nego na rendu i vraca na sabirnu ravan! a to sto puca cev je kad je kriv kraj od osovone i radi lezaj u s ovanom kucistu pa baca, sevrda!to nam se desilo kod Djurija u Plocici ali on nije hteo da nosi na strug da se odradi vec smo popustili kuciste od lezaja i teraj dalje...

a kakva su sita na djuri jel se menjaju (zito kukuruz) ili se steluju kao na zmaju

Vidi se da se vi vise razumete sto se tice Djure,ja imam 191 i za njega znam vise,tako da necu nista da komentarisem :)

da kolega maticu ali hteo sam da te pitam jel imaju stelovanje otvora kao na zmaju , ili fiksno rupicasto da tako kazem, ,nisam te pitao jel imas i ti djuru jel koliko vidim dobro si upoznat:ppozdrav:e a sto se tice lulica otici cu do njega ali nikako da se nakanim po ovoj zimi da pogledam njegovog djuru 1620 lepse mi ovde sa vama na forumu jos u toplom da caskamo ,mada u svakom slucaju hvala i tebi i svim ostalim kolegama na informacijama ,opet kada cujes vise misljenja bolje nego jedno:bravo::ppozdrav:

Nema na čemu.Nemam Đuru ali ga ima burazer već dugi niz godina pa sam ga malo zagledao šta i kako.

pa takav nam treba u ovoj temi dobro nam dosao:ppozdrav: pricaj nam vrline i mane njegove

Ja sam na mom Đuru skratio heder iz 560cm na 470cm.Skratio sam zbog prolaza skroz moje selo(sa oboje strane elektro i telefonske bandere).Motor na njemu je TAM 214 KS,vasdušar.Djelovi za motor i čitav kombajn sasvim su isti ka na DEUTZ FAHRU 1620 i 1630.Živim blizu Avstrije i sve delove kupujem u Avstriji.Kombajn radi fino samo moraš da paziš na motor koji mora da bude suh.Ako je suh nemože da se nabira prašina.Hektar pšenice možeš da skineš 40-45minuta sa sečkom.Ječam i pšenico ovrši lepo bez ikakvih pleva i klasa.Njegova vrlina su seperatori povratne mase koji teraju neovršeno zrno preko ribež ploče direktno na sabirno ravan-sito i tako nemaš problema sa prekomernim zrnjem na uvlačnom kanalu.Bunker za zrno mu je 4 tone pšenice.Prednost Đura i Deutz Fahr kombajna je to da ima sa obe strane pogone (remenje)i tako je lakše za održavanje.Dnevna potrošnja mu je oko 180 litara dizla.Komande so sve ručne i tako nemaš problema sa elektronikom.Gornje sito je za štelovanje a donje sito je sa fiksnim rupama.Za ječam,zob i grah koristim sito 11mm,pšenica,tritikala 8mm,uljana repica i proso 3mm,kukuruz za zrno 15mm,kukuruz sa večom vlagom 18mm-to je za mletje(silos).Ako staviš i našteluješ sita kako treba je OK,u nasprotnom smeru ide previše zrna na seperator povratne mase i tad može da izbaci ribež ili proklizne kaiš.Imam još Deutz Fahra 4075HTS,koji je85%sličan Đuri.Prije smo imaliZMAJA 780,132,133,141,142 i CLAASA 108sl.Radio sam sa svime jedino sa 780 ne. Pitajte slobodno.

to mu dodje otprilie 12 -tak lira nafte po hektatu,kakvi su prenosi i to ima li kvarova kakav je u radu sa kukuruzom sve u svemu koliko si zadovoljan sa njim sto se tice ucinka i odrzavanja:ppozdrav:

Prenos je preko dva hidromotora.Na svakom prednjem točku je reduktor na kojem je hidromotor.Nekih večih kvarova nisam imao,razen potrošni material (ležaji,kaiši,lanci).Od početka sam imao 6 redni original Đuro Đaković adapter,ali sam ga posle 8 godina prodal.Prodal sam ga zato što je bio težki i širok.Tad sam kupio 6 redni sklopljiv Geringhof ROTADISC adapter i mogu vam reči da je to pravi adapter sa pravom kapacitetom.Sa kapacitetom kombajna u kukoruzu sam jako zadovoljan,kod prinosa mokrog kukoruza oko 12-14tona po hektaru imaš za 12-15minuta pun bunker(oko 4 tone).Imao sam CLAASA 108sl ali sa njime nisam radio kukoruz,jer nisam imao kukoruzne korpe,i claas je bio dobar kombajn ali sam ga prodao zato što je održavanje claasa 20% skuplje i v iše koplicirano(leva strana kod motora).Tad::novac:: sam kupio Deutz Fahra 4075.

Možeš li navesti koja ti je tačna potrošnja u kukuruzu sa šestorednim geringhoff-om. Ja imam DF M1600, u suštini isti kombajn, sa petorednim Agram-Geringhoff-om i prednjom roto sečkom, i u tako dobrom kukuruzu napunim bunker od 3,6 tona (malo je manji, nema onaj gore nastavak) za oko 10min, i potroši 20 do 25 litara nafte po hektaru.

Potrošnja goriva u kukuruzu je nešto manje od 20 litara.Dnevni učinak je nege cca12hektara,zavisi od veličine parcele a dnevna potrošnja 180 litara.Sa geringhofom je potrošnja nešto manja jer on ima laki pogon.:ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 09:45 ---------- Prethodna poruka je at 08:23 ----------

Moje makine]

Nazad
Vrh