Đuro Đakovic

hvala kolega maticu otice sigurno:osmeh: ali nije na odmet kada se cuje jos od par ljudi razlčita iskustva..:cool:

Ovde koliko vidim gotovo i nema članova koji poseduju ovaj kombajn pa vam niko sem njih ne može reći nešto detaljnije oko njega.

da ali bi voleli da ga poseduju znaci svi smo mi u pokusaju,nego jesi ga ti gledao nekada u radu i kako ti se cini kao zamisao imati isti

Video sam ga u radu kod brata.Lepo je imati kombajn tog kapaciteta ali ako nema posla od bar 500 k.j za sezonu bespotreban je.Ako ćete sa njim da se vozikate po ataru ceo dan ne isplati se.

Drugar jedan ima 1620,po meni kombajn ogromnog kapaciteta,nije isplativo ni malo trckarati sa njim od parcele do parcele,ne crkava cesto ako se pregleda lepo.Dve stvari na koje treba obratiti paznju NAJVISE su drzaci ladje,jako se brzo pojedu jer je teska mnogo,ali ako se biksnuje na vreme tj cim se pojavi malo lufta nema problema,i druga stvar MOTOR.Mora da se pazi kao malo dete i malo vise.Ja da ga imam nema teorije da bi izasao u njivu sa njegovim motorom,najbolja varijanta mercedes 260-280 ks i ne boli glava.E sad to je moje misljenje o tim motorima jer inace uopste ne volim vazdusare,a da li sam u pravu ima na forumu mnogo strucnijih ljudi od mene da to kazu.

Prvo mu spao heder pa pukla guma.odkud znas?Pisem umesto njega jer nije tu,a upucen sam u sve.

i bre kume ti me ocrni ko da sam blokiro magistralni put doduse bilo je malo zastoja...:spavam:ali sve je ok ispalo.

---------- Poruka napisana u 03:43 ---------- Prethodna poruka je at 03:38 ----------

Drugar jedan ima 1620,po meni kombajn ogromnog kapaciteta,nije isplativo ni malo trckarati sa njim od parcele do parcele,ne crkava cesto ako se pregleda lepo.Dve stvari na koje treba obratiti paznju NAJVISE su drzaci ladje,jako se brzo pojedu jer je teska mnogo,ali ako se biksnuje na vreme tj cim se pojavi malo lufta nema problema,i druga stvar MOTOR.Mora da se pazi kao malo dete i malo vise.Ja da ga imam nema teorije da bi izasao u njivu sa njegovim motorom,najbolja varijanta mercedes 260-280 ks i ne boli glava.E sad to je moje misljenje o tim motorima jer inace uopste ne volim vazdusare,a da li sam u pravu ima na forumu mnogo strucnijih ljudi od mene da to kazu.

:bravo:bravo kume u pravu si a ko je u pravu dobice ....:bravo:nije jako zahtevan kombajn ali mozes za manje pare da priustis veci radni ucinak ja sam kod brata tog istog sto ddragan spominje pomagao u pripremi kombajna i mogu ti reci da je dosta rasterecen. sto se tice pogona i prenosa nema nekih kvarova ali ume da propadne hidro motor i da zezne celu stvar i jako bitno to je pritisak ulja i temperatura.

---------- Poruka napisana u 03:50 ---------- Prethodna poruka je at 03:43 ----------

ja sam do ove godine imao univerzala i stalno me patio mali bunker na njemu smo postavili tarup u jesen 2010 i ovro 65hektara kukuruza. 2011 sam pokosio50 hektara zita 70 suncokreta i 115hektara kukuruza sto je za kombajn od 40 godina mnogo a i dosta sam kukuruza morao da otkazem jer vremenski nisam postizao. i sa tom namerom sam kupio veci a odluka za djuru je bila ta sto je iole realan cena naspram godista i veca propustna moc sto bi mi kum moj ddragan reko sad je celo polje tvoje:ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 03:55 ---------- Prethodna poruka je at 03:50 ----------

Jesu vas mučile gume na kolicima hedera?

nebi bi mi guma pukla nego me ubilo sporo teranje dok nisam ja doso pred nase selo kad sam razvuko rusa 9to par kilometara guma je ispustila a na hederu je namontiran uredjaj za suncokret sto mu i to tezi. dosao je kuci na felnu!!!

Nemojte se plašiti "vazdušara", nisu oni tako loši, jedino ih treba više paziti da se ne zapuše od prljavštine.

jel velika potrosnja na djuri 1620 u odnosu na ucinak a koliko ima ucinak (normalan u toku dana)

hvala kolega maticu sve si mi precizno objasnio:cool:a neka smo mi zivi i zdravi i neko ce nas vec uputiti ko zna vise o djuri 1620.:ppozdrav: mada sto kolega tesla kaze slazem se da za vazdusra treba malo vise pedanterije

potrosnja mu je negde oko 20l. na sat, a za sat vremena moye da uradi 4kj. kukuruza pa ti izracunaj dli mu je velika potrosnja. sto se tice nosaca ladje mesto caura se ugrade iglicasti lezajevi i vozi bez brige naravno uz podmazivanje.bitno je da se motor ne pere u sezoni nego samo dobar kompresor i izduvavati ga redovno.

Dalibore skoknite do čoveka iz Hrtkovaca.Živi na samoj krivini pored benzinske pumpe.Prošao sam tuda u Subotu,kombajn mu stoji napolju ne možete ga promašiti.

To za 20l na sat je otprilike tačno(može da ide i do 25l), a površina zavisi od veličine parcele i prepreka na njoj, veličine hedera, i da li se radi sa nekom vrstom sečke (na kukuruznom adapteru ili za slamu).

za hidrauliku ide isto ulje i to hd68, au motor malo jeftinije maksima sae30,ili skuplja varijanta eurol 20/50

brat u djuru u motor sipa maxsima modrica 20_50 crna kanta crvena slova a u hidrauliku hd 68 to je ok i sa tim je zadovoljan to je koristio i u df 1600m dok nije izgoreo

Kad danas sa Djurom uradis recimo 30kj u 7 parcela on ce potrositi efektivno na rad sigurno 150-170l ali ce na vozanje potrositi jos sigurno 40l ako ne i vise pa mu to dodje neka normalna potrosnja po jedinici povrsine.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh