tesla
Član
Pa i kod mene je odprilike ta potrošnja kada sastavim 12 Ha u jednom danu, znači da nije bilo mnogo vozikanja od njive do njive
.
![Prijateljski pozdrav :ppozdrav: :ppozdrav:](/styles/default/xenforo/smilies/poljoinfo/ppozdrav.gif)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pozdrav.Imam Đuro Đakovića 1620H 22 godine.Ako nešto trebate samo slobodno pitajte.
jel to prosek potrosnja sa lutanjem do raznih njiva ili jedna tabla?malo mi veca potrosnja,zato pitam-ako su njive razbacane,onda je u redu.Možeš li navesti koja ti je tačna potrošnja u kukuruzu sa šestorednim geringhoff-om. Ja imam DF M1600, u suštini isti kombajn, sa petorednim Agram-Geringhoff-om i prednjom roto sečkom, i u tako dobrom kukuruzu napunim bunker od 3,6 tona (malo je manji, nema onaj gore nastavak) za oko 10min, i potroši 20 do 25 litara nafte po hektaru.
To je slikano lansko leto( ŽETVA 2011).Neznam kada je ovo slikano, ali se vidi kako se mašina čuva. Extra očuvan kombajn.
To je slikano lansko leto( ŽETVA 2011).
Heder sam skratio zbog prolaza kroz moje selo,ima sa dve strane telefonske i elektro bandere i ima jedan stari most koji je širok 510cm pa sam skratio da ne skidam svaki dan.Mozda sam nesto propustio...
Zasto mu je srezivan heder?
Iance svaka cast za izgled stroja!
Možda imaš adapter koji je prije bio na Claasu,Claas ima više obrata na uvlačnom kanalu nego deutz i Đuro.Ma znam da mi je potrošnja veća zbog malih adaptera.
Pošto sam relativno nov kombajner, još se nisam toliko izvežbao da vozim reli kroz njivu. I ovako kad idem u pšenici ili soji nekih 7-8 km/č to izgleda kao da trčim kroz njivu, a u kukuruzu sa 8-9 km/č već imam primedbe od ovih što im radim usluge da letim kroz njivu, kao, kako ja to odradim kada idem tako brzo
. A i kukuruzni adapter nemože da postigne ako idem brže, proklizi sigurnosna spojnica na otkidačkim valjcima, ipak on nije predviđen da se tera toliko brzo.
Razmišljam o ovoj varijanti iz teme o kombajnskim motorima, da napravim druge pogonske remenice, pa da idem sa manjim obrtajima motora, vredi probati, jer nije neka investicija, pa ako upali upali.
Moj adapter je bio na NH, ali pošto se za njegovu montažu menja pogon kod kombajna, ja sam ga ubrzao, i broj obrtaja je optimalni, čak štaviše i dosta visok.
Meni ni netreba sva snaga koju motor može da oslobodi, tako da se neće ni grejati. Planiram za probu samo da napravim pogonsku remenicu (ona 4x17), za 15-20% većeg obima, pa ako se pokaže dobro, onda bi uskladio i sečku, a ostalo (hidropogon i istovar) može da ostane isto. Ovo nije nešto skupo, pa vredi pokušati.
Kad sam već kod ove teme, da neznate na kom broju obrtaja radi motor u vršidbi?