Đuro Đakovic

Ja sa mojim kombajnom koji ima 3m kosu i 125cm ulaz isto ga tjeram koliko god mogu, stroj sam napravio od motora do komplet vršalice inače nikad nisam kombajn vozio i kako god tjero rasipa i rasipa i rasipa, pa drukcije nastelujem bude soja toliko prljava u bunkeru, i sta cu ja prijatelja zovnem decko dode jesenas i namjesti mi, samo što ne tjeram 2. brzinom kad mi je otac u blizini, kada ga nema onda mu dušu vadim, vecina kombajnera kod nas ovako tjera đđ 1620, to nije nista novo cak je tetku jedan iz obližnjeg sela vršio tako, stanemo u otkos gledamo dole ali nema rasipa, taj kombajn je jako močan i jako mi se sviđa ako Bog da i ja cu uzet jednog 1620h.

dovoljno je pogledati visinu stabla,i odma je jasno zbog cega moze tako voziti.ja mislim da na snimku negde oko 0:50 min vidi se kad se gleda prednji tocak koja je visina stabla iza kose.tako da to jako veliku ulogu ima.samo ne znam cemu dobro toliko visoko seci.ja slucajno naleteo na jednu sliku od ove godine.evo koliko je kod mene visina stabla iza kose:
250612-1653.jpg

Ja ga inace na svojim njivama brijem do zemlje, tako mi najbolje izgleda i to je to, kada idem visoko, onda mi na hederu ne uvlaci kako treba pa odjednom uvuce previse a ovako mi je najbolje, svatko zna kako je njemu najbolje ;)

Nije samo žetvena masa ograničavajući faktor u brzini kretanja.Treba to zrno isijati kvalitetno i transportovati u bunker...a da pri tom ne bude rastura i opterećenja elevatora.

Svaki komban ima rasip,samo treba da je u granicama neke normale,povećani rasip se javlja (ako je sve dobro naštelovano) i pri preopterećenju sita,isto ako i pri NEDOVOLJNOM opterećenju sita,a iako se vozi kako Bog zapoveda na svakom kombajnu će se javiti rasip pri ulazu u otkos i pri izlazu iz otkosa-pri dolasku mase na sita,a isto i pri pražnjenju sita,a protiv toga, koliko ja se razumem,nemože ništa

Reč je o onom snimku kada djuro 1600 vrši. Ide prebrzo a motovilo ide polako ,što je odmah nepravilno .Ja ne sumnjam da on tako radi ,i garantujem da ću i ja sa df 1320 ići tako a drugo je što je to daleko od normalnog i predvidjenog.Imaš ljudi koji oru 13km. da bi nešto dokazali ali neznam šta.Imaš ljudi koji voze golf 2 170 km. isto da bi nešto dokazali.

img20121022165801-1.jpg
[/IMG]
posle uspesno odradjene sezone,od 507 kj,pao je i zasluzeni odmor, sa vec odradjenom prepravkom zitne varijante. :ppozdrav:

pozdrav kolege da se pohvalim kupio sam secku za kombajn djdj1620 i sada me interesuje na osovini koja ide direktno sa mootra na njoj imam dvorednu remenicu imam remenicu i na se cki ,interesuje me koji je precnik remenica na medju prenosu tj kolike su mi remenice potrebne . unapred zahvalan svi kolegama na pomoci :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

jel ima neko od kolege s.pisarov broj telefona treba mi neko da mi malo pojasni u vezi djure tj ove secke iz beceja a an je montirao prosle godine istu takvu :bravo::ppozdrav:

njihovo je bilo samo ovo sto je zelene boje i kostalo je 1300 evrabez montaze, ostalo je sve moje, tj sve sam ja pravio i montirao

imam jedno pitanje kakvo iskustvo imate sa dj m770 icom molio bi ko ima da mi napise dal su zadovoljni ili ne sta mu je mana ako ima posto mi nude pa neznam dal ga da uzmem ili ne dal moze kukuruzni adapter da se nade na njega i po kojoj ceni i koliko ucinaka ima u zitu unapred vam hvala

Сулц мој савет бежи од тога,доста људи ми је причало да су очајни,пуцају осовине као стакло,знао сам Хрвата који је некад давно купио га новог,бар 5 осовина је сломио и отишао у фабрику исповао их само тако...купио је после тога змаја 142..у једном месту близу Брчког га је на економији бозач преврнуо на равном,на плацу,нестабилни,мотор са стране,само 3 реда адаптер...све у свему,савет бежи од тога...купи 142 и буди без бриге

Сулц мој савет бежи од тога,доста људи ми је причало да су очајни,пуцају осовине као стакло,знао сам Хрвата који је некад давно купио га новог,бар 5 осовина је сломио и отишао у фабрику исповао их само тако...купио је после тога змаја 142..у једном месту близу Брчког га је на економији бозач преврнуо на равном,на плацу,нестабилни,мотор са стране,само 3 реда адаптер...све у свему,савет бежи од тога...купи 142 и буди без бриге
hvala druze na savetu onda cu potraziti nesto bolje i zahvalni kombaj josjednom hvala na savetu

Nazad
Vrh