Đuro Đakovic

koja sita idu za djuru 1620 u kuruzu ,kakva idu gornja a kakva idu donja sita

Gornja su krljust amogu i petersonova da ostanu, a donja su sa rupama od 16mm.Acuo sam da neki ni nestavljaju donja kazu ima manje loma.

delove ya motor ima u kndu u ns i na novom bg postavicu broj veceras a sto se tice broja obrtaja turbine stvarno neynam majstor sto mi je motor radio kaye da hladjenje yavisi od pritiska ulja!!!! ja sam dobio krljust sita i donja u njemu su bila 15mm burayer tera na gornja stelujuca a donja 15mm.

od 15 do 20 minuta jutro (57 ari) u prinosu oko 3 tone po jutru
sto se tice da bi rod bio i veci da nije toliko brz(kolega verovtno misli na rastur tj prosipanje) ako se uluzi par dana u pripremu svake godine pred sezonu neboj se rastura e sada netreba ni kuditi konja kojeg nisi jahao a ovaj kombajn ima 6 slamotresa koji su i izuzetno dugacki isirinu usta od preko 150 cm tako da to je to .ko se razume u te stvari , shvatice ,bez uvrede :ppozdrav:

od 15 do 20 minuta jutro (57 ari) u prinosu oko 3 tone po jutru
sto se tice da bi rod bio i veci da nije toliko brz(kolega verovtno misli na rastur tj prosipanje) ako se uluzi par dana u pripremu svake godine pred sezonu neboj se rastura e sada netreba ni kuditi konja kojeg nisi jahao a ovaj kombajn ima 6 slamotresa koji su i izuzetno dugacki isirinu usta od preko 150 cm tako da to je to .ko se razume u te stvari , shvatice ,bez uvrede :ppozdrav:
Bez uvrede ali svaki kombajn kad se nešteluje može tako da se tera pa čak i zmaj,nisu problem slamotresi i širina usta već površina sita-tu se rastur pojavljuje,na sitima:ppozdrav:.A nijedan kombajn na svetu nema takvu površinu sita da bi se toliko mogao terati

- - - - - - - - - -

bez rastura koji je u granicama normale-to se podrazumeva

slucajno ili namerno imam i zmaja i nemoze tako da se tera i naravno da jeste sirina ulaza problem(preko 50 cm razlika izmedju zmaja i djure) i razlika je terati kombajn sa 4 i sa 6 slamotresa i naravno sto su slamotresi duzi da je bolje veca povrsina za prosejavanje (i ide brze) i ima sita gornja 70 x 130 x dva komada t i glupo je upste uporedjivati kombajne koji nisu u istoj klasi ,kod zmaja imas dva levatora jedan ovrsene i neovrsene mase neovrsena ide ponovo na dob i proces se ponavlja(mulja se masa) dok kod djure masa ide preko turbina na ladju preko sita i nema mujanja te mase,toliko o tome. komsija jedan tu kupio leksiona i tera ga 25% brze od mene sta ja sada treba da ga ubedjuem nesto kada bude sezona dodji do mene probaj vidi pa daj sud.:ppozdrav:stvarno.

Ja imam sličan kombajn (DF m1600), i manji heder 4,2m, pa ga neteram baš toliko kriminalno brzo. Može on da proguta, pa i slamotresi odrade dobro, ali ako je propisno otvorio sita zagušiće mu turbine povratne mase, e sad ako je pšenica slabija i nema mase (slame), onda može da ide jako brzo bez problema. Inače ja sa mojim uradim kj. za 25 do 35 minuta, u zavisnosti od uslova i stanja pšenice, ali zato do sada nisam imao primedbe na rastur.

ima da ga teram jos brze u inat :osmeh: salim se naravno , naravno ima vise faktora koji uticu na brzinu i psenica neka se lakse izvrsava i masina kako je spremna i prinos(kolicina po hektaru) i kombajner ..... itd.
svako dobro svima,:ppozdrav:

I kako god okreneš prijatelju,obrni-okreni rastur ti se pri takvim vršidbama javlja isljučivo na sitima.A da nepričamo što većina ni nezna kako se pšenica i na koju visinu stabla kosi(bezpotrebno zagušivanje protoka mase sa nepravilnom visinom reza stabljike).A ja ti opet kažem-svaki kombajn može tako da se tera-ali je posle neokreći se sine parola:ppozdrav:.Terali su mnogi na ekonomijama i privatno mnogo novije mašine i moćnije od ove na snimku tom brzinom pa su posle išle teške tanjirače da zatanjiraju to što su prosuli-da se slučajno nebi obrukali i osramotili sa moćnim mašinama.Nema dovoljno m2 da tu moćnost od mašina od 20....kusur kg/s žitne mase otaljaju:haha:.Fali uvek m2 površine sita za takve vožnje ljutih mašina:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Ovo ti kažem iz iskustva,ništa zlonamerno

ma ok ako si ga terao i znas kaka ide ,ja radim damo meni usluge neradim i nikada nisam zatanjiravao a rastur mi je minimalan mozda je i poterano malo brze(na snimku naravno zbog snimka:osmeh:) ali da je mocan mocan opet kazem ko je terao zna o cemu pricam ,i naravno da ima jos novijih i mocnijih ,a svaki koji se dobro nasteluje i normalno vozi ima minimalan rastur jel svaki kombajn ima malo rastura to pise i u prirucniku za kombajnere :ppozdrav:nego jesi terao nekada djuru 1620 h

Nazad
Vrh