Đuro Đakovic

Stvarno svaka cast.Ja znam kad krenes da remontujes nesto kolko tu ima posla a,tek smirglanje i farbanje!!Svaka cast!

u motor je usla voda na usisnom crevu i zapekli cilindri, kupio sam nove sklopove dihtovanje lezajeve dizne podloske i ruke iznece me oko 2400e kupio sam nov profil na dupetu da ojacam za secku napravio korita spirale i stucnu od avcuca sredio avcug kupio kompletne puceraje biter i trum sine narucio letve lanca uvlakaca.danas sam kupio 60 posto lezajeva u klasi porucio farbu cekam odgovor za secku slame za sad ide po planu. ima tvrde radnje dosta!!!:cool:

ovaako sam ja sredio moj heder
prvo je bilo secenje korita (lima) i nosaca
1zmyuxy.jpg

onda pravljen sablon za nosace i pravljeni nosaci

33xvwhk.jpg

varen lim za nosace posle nije slikano ali je islo detaljno smirglanje i farbanje sve je islo prvo siva osnovna(temeljna) i zavrsna zelena ( lak )
1zev8zc.jpg

naravno i mene nema nigde na slici jel sam ja ujdeno i fotograf:ppozdrav:
jptous.jpg

Farba mi je pravljena u jednoj farbari u sapcu(po nekoj njihovoj kataloskoj sifri) koja se meni svidela, proizvodjac farbe cini mi se kemolux (hrvatska) uljani emajl lak,mogu ti reci da ekstra prekriva 3 pakovanja po 2 litre, sve ukupno 5000 dinara

nema lim ispod korita .Dalibore gde si kupovao farbu u kojoj farbari i koliko ti je otislo farbe

Da nema lim verovatno sto ima dosta onih nosaca i njih smo izmenjali (ubacili kutije tj,cevi 100mmx40mm 3 mm debljine)
a farbu sam uzeo u nekoj farbari gore na kamicku preko puta jusela potrosio sam svih 6 litara farbe(3pakovanja x 2 litre) farba me izasla 5000 din ,veliki je heder 5,6 moglo je mozda jos negde ponoviti + 1litra mada i ovako je ispalo ekstra .i mogla je po ton karti ici za jedan broj svetlija mada meni se ova svidela:ppozdrav:

valjda je tako sutra cu slikati kutiju pa cu okaciti sliku da vidis detaljno sta pise na njoj

nisu strasne cene selen blokovi 40 (tip top vulkanizer) , gume 100 din ,pikap prsti 6,5e i dupli pikap11e i plastike kroz koju prolazi prst 3e ,nosac pikap prsta na klavijaturi cini mi se oko 500-600din (mikron sirig),kais vetra turbine 2400 kvalitatniji(macva promet(sremska mitrovica) kucista sa tri rupe, velika debela gusana (nisam menjao piatao sam za cen<9 2300 din lezajevi kosta sabac limena kucista sa trti rupe standardna 370 din manja sa dve oko 300 din

potrebni su mi "prsti " u koji se nalaze u puzu na klavijaturi koji idu kroz plasticnu vodjicu,gde bi mogao naci to za djuru .unapred hvala :ppozdrav:

Da li neko zna koliki ucinak u suncokretu/kukuruzu moze da ima DjDj 770?
DA li on ima pogon preko varijatorskih kajseva ili je hidropogon?

dj dj mk 770 12-13 jutara suncokreta , a kukuruz moze 8 ali samo ako ima motor od 75 konja sa 66 nemoze da tera kukuruzni heder i treba da nosis naftu na njivu . posto isprazni rezervoar na oko 6 jutara . bar je moj tako radio

---------- Poruka napisana u 21:36 ---------- Prethodna poruka je at 21:35 ----------

i jos sam zaboravio , on ima varijatorski pogon kao 142 ka samo sa kracim kaisem

---------- Poruka napisana u 21:38 ---------- Prethodna poruka je at 21:36 ----------

Evo nekih slika dok su radovi bili u toku ,a resto cu da dodam kad mi brat dodje sa odmora.Djurica je posluzio samo HA
jaat74.jpg

2uy6gqd.jpg

30ayqmv.jpg

vr7z3b.jpg

iqeumu.jpg

fcsi29.jpg

21c5ptu.jpg

2yp105t.jpg

312702q.jpg

Kupio sam u Beceju firma vektor 1780evra remenica sa motora,prenosna osovina sa sklopkom za ukljucivanje, secka i stranice sto se postavljaju u zadnjem delu kombajna jedino sto sam morao da napravim preklopni lim kad sece i kad nesece. kaiseve sam posebno kupio. radi besprekorno.nema da trese drhti stvarno jednom odradjeno.

Molim sveforumase koji znaju koliko obrtaja treba da ima turbina kod djure djakovica da bi bilo dobro hladjenjemotora hvala unapred, igde ima da se kupe delovi za turbinu.

Nazad
Vrh