Đuro Đakovic

Pozdrav

Kako vam se cini ovaj mali Djuro MK770. Da li je on sposoban za 20-30 hektara godisnje. Vrsio bi samo psenicu,jecam ili tritikal. Da napomenem da je kod mene malo brdovito ali veoma malo njive su vecinom ravne ali krajevi mogu biti u skladu lili tako slicno. Poz

Kako vam se cini ovaj mali Djuro MK770. Da li je on sposoban za 20-30 hektara godisnje. Vrsio bi samo psenicu,jecam ili tritikal. Da napomenem da je kod mene malo brdovito ali veoma malo njive su vecinom ravne ali krajevi mogu biti u skladu lili tako slicno. Poz
U mene u selu ima jedan i skida za sezonu i vise od 30 h i radi godinama sa kombajnom i zadovoljan je.

Koji kajis,koji remen dimenzija i prozvodjac za dd1620 ,za varijator izbrisali mi se brojevi

- - - - - - - - - -

Gde povoljno i dobro kupiti remenjej

remen bitera varijatorske remenice koje se sire isskupljaju nadam se da sam bio malo prcizniji

- - - - - - - - - -

tesla koja marka remena i koja je cena

2ldun8p.jpg

Pozdrav!
Da li neko moze da mi kaze nesto vise o kombajnu Djuro Djakovic MK770?
Procitao sam celu temu,napisano je svasta,a skoro nista.
Zanima me kako se pokazao u eksploataciji?Koliki je ucinak,potrosnja,vrline i mane?

Ја знам за мане:Пуцају осовине као леденице,мотор са стране,доста мекан комбајн,није за озбиљнији рад...
Да напоменем,то ми је рекао човек који га је купио новог и после 2 год продао и купио 2 142 нове..Каже свако мало осовина пукла,лађа пуцала а нов...А на једној економији у Рс је такав комбајн преврнут на равном,нагло возач скренуо и претегао мотор на страну...Ето.

@putin

ili ti je on krivo rekao ili si ti krivo čuo, održavam dva mk 770 dvadesetak godina, i ni na jednom nije pukla poluosovina već mu puca veliki zupčanik u bočnom reduktoru i to samo na jednom od ova dva (stariji model) , jer on ima suhe reduktore, dok je ovaj drugi noviji ima mokre bočne reduktore i on nema tih problema i na to treba obratiti pažnju prilikom kupnje a sad do koje godine se radio ovaj sa suhim reduktorima neznam. Po meni glavna mana mu je lošiji rad u visokim pšenicama i tritikaleu jer mu se dosta guši na ulazu pa mora vitlo pomaknuti skroz naprijed tako da povali stabljiku i onda uvlači od strane korijena a tada visoko kosi. Od tih manjih ĐĐ je 3370 puno bolji izbor ali je on i dvostruko skuplji od 770.

Бранко немам разлога да не верујем човеку,покој му душе,сад је покојни,али је озбиљан домаћин био,иначе твој земљак,ради земљу у Жупањи...Добри смо кућни пријатељи са његовом породицом,углавном тако је рекао,не верујем да је имао разлог да лаже...А човека који га је преврнуо знам лично,ради дан данас на тој економији...Све у свему по мени превише меки комбајни да би се радило нешто озбиљније,само да оседиш од шарафања..Ал то је што сам ја чуо и моје мишљење.

Onda si ga možda krivo razumio jer na taj zupčanik dolazi osovina a radi se baš o konstrukcijskoj pogrešci jer je taj zupčanik s unutarnjim uzubljenjem s dosta tankim "mesom" a kako su još na njemu rupe za vijke na tim mjestima puca posebno ako osovina ima već malo "lufta" pa trza i to se večinom događa kod rada na mokrom terenu ili prilikom prelaska preko nekih neravnina (međa). Kako sam napisao kasnije je to ispravljeno s drugačijim bočnim reduktorima ali neznam od koje godine. Inače je kombajn za neke manje potrebe i za žitarice sasvim OK posebno za manje površine jer je dosta okretan. Iči ću za koji dan baš kod tog vlasnika koji ima taj stariji model pa ću poslikati zupčanik.

Nazad
Vrh