Čestitke za ponove.

Ja se vec dve godine razmißljam kako da napravim improvizaciju produženja rude jer nemam donju poteznicu za mali traktor. Kada zakačim prskalicu da mogu dole da prikačim prikolicu i na nju da stavim kocku sa vodom. Time bi smanjio drndanje i jurnjavu sa punom prskalicom, iako nemam mnogo površina.
Malo kasnim u raspravi ali možda nekom i pomogne moja ideja. Bio sam razmišljao da uzmem vucenu prskavicu ali u mom ataru ima i njiva koje su obrasle drvećem i zbunjem pa neznam Kako bi se okretao na krajevima a i prskavica koju sam kupio pre 4 god nisam hteo da je prodajem u bezcenje, onda mi je najjeftinije bilo da napravim rudu na izvlačenje, pa evo ideje ako nekoga interesuje neka kopira
 
Izvinjavam se ako je offtopic ali:
@nedeljkosavic012 " alal ti vera na ideji, svasta mi pada;lo na pamet, ali ovako nesto nikada, ovo je i za vestak odlicno resenje! Ziv i zdrav bio i jos stosta pametno smislio!
 
Muka natera čoveka da bude kreativan, ruda se razvlači od 2m do 3.2m, ja je osim vode koristim i kada sejem suncokret i kukuruz, nosim veštak jer sejem zajedno sa depozitorima za đubrivo
 
Vidim ja da si napravio lako za skidanje u vracanje stare. Ja sam naumio da se dodatak napravi da se zašrafi na kraj rude sa leve i desne strane i kao poteznica za vučno oko prikolice i normalno ja traktoru nova rudica. Šrafovi bi onemogućavali da ide levo desno. Samo da sve isprojektujem i premerim koliki produžetak treba shodno prskalici i kuki na traktoru.
 
Dok su saobraćajni propisi bili labaviji ,vukao sam kikindsku od 2,5 t natovarenu sa dve kocke za staru Rau prskalicu na koju sam zavario vuču.
 
Sa takvom kreacijom ako bi me zaustavila lokalna policija prestao bih se baviti ovim poslom bar godinu dana uz šestocifrenu kaznu u domaćoj valuti.Inače dobro je rešenje,često se i danas primenjuje,najvise na auto prikolicama koje nose dugačke terete.
Sve si u pravu, samo od kuce na 500m mi je atar, a ako se dohvatim lenija tamo me niko nece cackati.
 
Kolega kojeg su navatali sa neregistrovanom auto prikolicom (bila u završnoj fazi reg. ali džaba) je na sudu rekao kako će sad morati jedno vreme voziti samo lenijom (odaračili mu kaznu, poene i dozvolu na čišćenje), a sudija na to reče; Ne, ne smete, i to je javni put. A i jedno vreme nas je terorisao bajker pandur pa znam kako to ide. Tako da..... Srećno!
 
Imaju puno pravo da te zaustave na svakom atarskom putu tako da to nije nikakva garancija sigurnosti.Jbt kao da smo u drugoj državi po pitanju sprovođenja zakona.
 
А ако скрене у њиву, и још ако је његова какве су му онда шансе пред законом?

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
I to smo pitanje postavili panduru na jednom sastanku... Znaš šta je rekao? A kako ste došli do te njive, helikopterom? Ne. Došli ste lenijom, znači-kazna. E sad možda to i nije baš tako, ali to nam je rekao.
 
To je isto kao da si pitao ako udarim nekog na putu i pobegnem kuci, oni dodju za mnom, da li mogu da me kazne? Sto ne bi mogli...kolega dobio kaznu zato sto su ga panduri 'videli' da prelazi preko pune linije a bili su iza njega 1,5-2km...i dosli za njim kuci, pisali mu kaznu...
 
Sapatniče, ja ti lepo napisao šta je nama pandur rekao.... Da li je tako ili ne, nemam pojma niti bih voleo da saznam. Trudim se da mi mehanizacija bude registrovana i kvalitetno osvetljena da im ne dajem razlog za zaustavljanje. Daleko od toga da sam full ispravan.... migaleci npr mi ponekad trokiraju, ali dobar retrovizor je bolji nego migalec.
 
Мислим да би требало да се консултује неки правник, по томе седнем у нерегистрован ауто у дворишту, упалим га и довезем до капије, полиција ме види и казни.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Nazad
Vrh