Čestitke za ponove.

Ja sam prakticno sam,otac nemoze a sin jos uvek mali.
Kada se prskaju ratarske kulture meni je sezona senaze i prvo i drugo kosenje deteline sto mi je bitnije od prskanja a uz to jos imam mnogo posla oko krava

Послато са motorola one помоћу Тапатока

Meni vocnjak pravi problem, jer mi se preklapa zastita jabuke, lesnika sa ratarstvom. Repu sam izbacio i iz tog razloga delimicno. Da platim 500din/sat radnika da mi vucr vodu opet mi se isplati nego dati 10k evra za prskalicu drugu. Sa malom prskalicom i 2x1000l vode na prikolici, uradim 20kj ujutru i 20kj uvece. I vise nego dovoljno.

Kad ima neko da vuče cisternu sa vodom, stigne se I sa malom prskalicom, ali ako nema ko da vuče, već se treba šetati od kuće, onda je po meni najbolje neka vucna prskalica. Naravno, sve zavisi i ko koliko površine obrađuje.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Ja prskam sa AM 600l 12m grane,vucemo 4 kocke od 1000l i kad zafali vode,posaljem coveka na pumpu i tamo natoci na hidrant za 5min sve 4 kocke i isprskamo jako puno. Mada je u planu nova vucena od 1500l

Moje rešenje je: prskalica (400 l) na napravljenom nosaču pozadi na prikolici,u prikolici cisterne sa vodom i ne treba mi niko. Za moju površinu odlično.

Lepo je to kada se samo prska jedna kultura, malo nastaje problem kada se seje a treba i zito da se prska ili kada su temperature visoke pa tek kasnije popodne mozes da prskas. Drug i ja smo se uortacili, on vucenu agromehaniku 2000l (18m) mehanicko otvaranje sa njom psenicu radimo jer manje gazimo i ja rau od 800l (12m) sa njom je lakse manipulisanje u okopavinama. Vucemo jos 6 kocki od po 1000 l i po potrebi crainu od 3000l . Trosimo 200l vode po ha. Craina brze puni prskalice nego kocke.

Ja se vec dve godine razmißljam kako da napravim improvizaciju produženja rude jer nemam donju poteznicu za mali traktor. Kada zakačim prskalicu da mogu dole da prikačim prikolicu i na nju da stavim kocku sa vodom. Time bi smanjio drndanje i jurnjavu sa punom prskalicom, iako nemam mnogo površina.

Evo cene od prošle godine vučene prskalice sa Y rudom krila se otvaraju i podizaju hidrolično u ovoj ceni, za agromehaniku sad već se plaća ime

VUČENA TRAKTORSKA PRSKALICA AgM VP2000 15HN
Standardna oprema:
- Ekološki rezervoar 2000 lit +200lit za pranje prskalice + 15lit za pranje ruku
- Pumpa Comet kapaciteta 150 l/min sa radnim pritiskom do 20 bar-a
- Uski točkovi sa gumama 9.5×24“ sa mog. raširivanja traga 1350mm-1500mm-2000mm
- Prohromski mešači u rezervoaru
- Uređaj za pranje glavnog rezervoara prskalice
- Okretna Y ruda za praćenje traga traktora
- Regulator konstantnog pritiska sa filterom samoispiranja, glicerinskim manometrom i podelom ventila na 5 sekcija + 2(mešanje i ispiranje)
- Protiv kapajući mono nosači dizne sa diznama 11004V.P.
- Usisni filter sa mogućnošću samosnabdevanja
- Hidraulični cilindar za podizanje i spuštanje krila.
- Opružni odbojnik krila – 2 komada
- Krilo prskalice: 15m hidraulično kopirno krilo, oznaka 15HN

Cena osnovnog modela: 7,230.00 €
Dodatna oprema:

- Kardan prskalice sa duplim zglobom 260.00 €
- Injektor za ubrizgavanje sredstva u prskalicu sa mogućnošću ispiranja ambalaže 450.00 €
- Usisno crevo samosnabdevanja 10m dužine, promera 38mm sa plutajućom usisnom korpom i priključkom za filter 100.00 €
- Točkovi 9,5×32“ 600,00 €
- Centralno daljinsko elektroisključivanje iz kabine traktora (samo glavni ventil) 360.00 €
- Regulator konstantnog pritiska sa manuelnim sekcijama , elektro podešavanjem pritiska i glavnog ventila 550,00 €
- Regulator konstantnog pritiska sa filterom samoispiranja, daljinskim isključivanjem, pojedinačnim isključivanjem 5 sekcija, povećanjem ili smanjivanjem (+,-) i manometrom u kabini tr. 850.00 €
- Automatska regulacija količine prskanja srazmerna brzini kretanja i zadanoj količini, senzor brzine, senzor protoka, monitor za komandu iz kabine i kablovi za povezivanje sa motorizovanim regulatorom za isključivanje i regulaciju. MULLER ELEKTRONIK GERMANY 2.330.00 €
- Automatska regulacija količine prskanja sa elektro upravljanjem glavnog ventila, regulatora pritiska i električnim upravljanjem sekcijama, sa senzorima protoka i brzine, sa monitorom za upravljanje ARAG BRAVO 180s ITALY 1.800,00 €
- Automatska regulacija količine prskanja sa elektro upravljanjem glavnog ventila, regulatora pritiska i mehaničkim upravljanjem sekcijama, sa senzorima protoka i brzine, sa monitorom za upravljanje ARAG BRAVO 180s ITALY 1.500,00 €
- GPS navigacija Trimble osnovni model 1.150.00 €
- Svetlosna signalizacija sa kabelom i konektorom za traktor ukupne dužine 4m 140.00 €
- LED rasveta na krilima 300,00 €
- Triplex nosač dizni sa mogućnosti pojedinačnog zatvaranja dizni sa montiranim plastičnim diznama 11004V.P., 11002V.P. i EZK 11003V.P(protiv vetra) 450.00 €
- Hidrantski priključak za direktno punjenje vode sa nepovratnim ventilom 120,00 €
- INOX cevi za nosače dizni 230.00 €
- Penasti obeleživač sa flourscentnom penom za noćno prskanje i obeležavanje redova 470.00 €

Пре две године сам морао да купим прскалицу на фрку стара издала новаца мало сезона на прагу....Цене прскалица да се укакиш одлучим се за малу привреду 660л жуто буре пумпа Агромеханика 105л 12м гране обичне,рам кисела вода искривио се као кифла после два прскања...прскалица плаћена 100.000дин и добијем повраћај 30%,купим рам од старе Рау прскалице 660 л препакујем све то јер је рам сила....Као то ће ми бити прелазно решење али за сад је трајно :haha: стварно прскалица ради одлично за те новце...

Dao si mi ideju, imam staru Rau u supi od 2013 ne prska, a nisam je hteo dati ciganima u staro gvozdje. Bure puklo, creva se raspala jedino ram da se ofarba i upotrebi kao sasija za novu prskalicu. :riba:

Битна је пумпа и буре носачи дизни и дизне ставиш по потреби ја са овом мојом презадовољан,сваке године опрска око 200кј без грешке.

Juce i danas sam stukao 1500km po Srbiji gledajuci traktore i na kraju je ipak pao izbor na JD-a. JD 7700,150ks,93 godiste 8000 i kusur sati,gume i perdnje i zadnje odlicne.Proizveden u Americi a uvezen iz Nemacke od prvog vlasnika.Ofarbana je prednja hidraulika i zadnji deo oko hidraulike,motor-limarija i kabina nisu dirane.Unutra je sve po p.s-u i za sada je sve u funkciji dokle videcemo.. :)

79761313_463366517709175_5008997345442922496_n.jpg

78480538_2500971616857435_8770699964373270528_n.jpg

81327019_581688695961806_369394563577544704_n.jpg

Deluje da je mrcina. Da služi dobro i bez greške. Kakav je plan sa prednjom hidraulikom i kardanom? Pretpostavljam rasipac a nazad spremac.

Prednja hidraulika najvise za kosacicu (pozadi samoutovarna prikolica),silazni kombajn,roto drljacu itd itd.

Da iz Padine.

Takav mi je bio u planu pre nego što sam se odlučio za novog claasa. Mislim da su jako zahvalne mašine...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh