Čestitke za ponove.

Ja se malo nerazumem u te kratke tanjirače ali nije li mali razmak između prve i druge baterije, da li će prednja baterija bacati zemlju i masu na drugu kad se potera brže a ona čini mi se radi pri većim brzinama inače lepa mašina.?

IMG-2087.jpg

IMG-2088.jpg

IMG-2088.jpg
Stigla juče posle 7 meseci čekanja. 2,5 metara radni zahvat 560 diskovi, teška 1380kg. Cena 5500€. Sad mi ostaje da čekam do jula meseca za probu😂

To je svaka kuca imala kod nas u selu plug medjas, koristili ga za zagrtanje vinograda ali oralo se jako lepo sa njim sitna brazda pa lepo rasipa.
Moji kupe 533 sa 755 plugovima, i "dobronamerni" komsija da savet gde to veliko ne moze traktor da vuce i oni i ne probaju nego prodaju i kupe leskovca na pomeranje, i patili se posle narednih par decenija...

Taj na pomeranje imam i ja za mog fergu, uzeo babo da može orati pored ograde... Nije tako loš ali ne prevrće dobro brazde, mada ore solidno ide i 28-30 cm sa III SH.

Taj na pomeranje imam i ja za mog fergu, uzeo babo da može orati pored ograde... Nije tako loš ali ne prevrće dobro brazde, mada ore solidno ide i 28-30 cm sa III SH.
Kako leskovački ne prevrće dobro brazdu? Ja od burazera stalno pozajmljujem takvog da odorem do ograda, kanala i sl. i mogu reći da prevrće bolje od IMT-a.

@Matić Za ovaj model sam se odlučio zbog livenih nosača diskova.
Jel su samo nosaci razlika izmedju ove i Aragona? Ili ima jos neke razlike izmedju ova 2 modela?

@Mr.Paor Drugačiji je ram, nosači diskova kao i njihov ugao.Makaze na rotoru su drugačije i ima dodat još jedan cilindar za podizanje rotora.Aragon recimo ima još i mogućnost zakošavanja prednje baterije dok je ovde to fiksno.
@mixer87kac Ne bih znao tačan podatak, nisam ih upoređivao.Izmeri razmak kod tebe na Satexu kad stigneš ako ti nije problem.

Kad kazete razmak prednje i zadne baterije, jel mislite na poprecne gredu od nosaca diskova ili od kraja prednjeg diska do pocetka zadnjeg diska? Kako se meri?

Nazad
Vrh