Čestitke za ponove.

Posle 3 nedelje od gledanja i kapare, uspeo sam da nađem vremena i doteram traktor (pisao sam u temi IMT, ali mislim da je ovde prikladnije).
90.-o godište, 3000 i kusur sati rada...Zadnje gume dobre, prednje nešto lošije, ali mogu sezonu-dve da izguraju.
Prvi utisci su dobri, ima nekih sitnica da se odrade (rotacija, nosač za tablicu, razrađivanje stabilizatora bočnih lanaca...), proverio antifriz i dodao 1 litar 100%, bio je na oko -10.Signalizacija i vazdušna instalacija radi
Na proleće naravno zamena ulja i filtera.Cena 4400 evra.

Sutradan odmah odradio tehnički i registrovao na SD table ( sa sve odjavom izašlo je nešto više 14K)

Malo prepakovao garažu i uspeo da upasujem oba traktora

Nije problem kod kratke tanjirace ako je "prekratka" u smislu da ce gusiti zemlja izmedju baterija ,ako se radi plitko , sto i jeste smisao kratke tanjirace . Ako se radi dublje onda moze biti problema zbog vece kolicine zemlje koja se baca .
Radis plitko , em je bolje ,em nema problema.

To je najveca greska tehnickog sve rade samo da se naplati i onda vecina vozi bez rotacije i trougla i bez instlacije, bar da zahtevaju ono osnovno da radi kratko, dugo, zmigavci, rotacija.. prvo vlasnika onda tehnicki udariti dobro po dzepu pa bi se malo svi trgnuli

Ja ne pripadam toj većini...moji traktori su 100% ispravni, a rotacija mi je par puta spasila glavu...o svetl. signalizaciji, roll barovima ne bih...a kakve priča sam čuo o tome na samom tehničkom, glupo je da ovde pišem jer ih većina znate...Registrovao sam ovako, jer i je bila šleperica još slobodna, pa sam iskoristio priliku da što pre završim te stvari...Kao što napisah, neke sitnice treba da se odrade, ukjl. i rotaciju...

Pametno...ja imam 3 dana da odradim sav tretman po voću....sad skoro 3ha, pošto si voćar znaš kako to ide, a sam radim...sad nešto priskače u pomoć šurak...i to kad mu smene dozvole.

Ma razumem. Nekada i mene uhvati magla, ali se zaista trudim da nikada ne budem na putu (onom gde saobraćaju automobili) po magli, a pogotovo mraku.
Zbog sebe i zbog drugih. Udariće u tebe (u tanjiraču recimo) nekim Puntom dete koje je tek položilo i eto belaja, džaba i rotacija i farovi ako je nov i nesiguran vozač.
Izbegavam maksimalno!

Nazad
Vrh