Ćurke i način njihovog držanja

Sukrvicu u prolivu i proliv vise nema,gnoj iz rane nema,jedino sto i dalje lezi i povremeno pokusava das ustaje sto joj donekle i uspeva.Sacekacu par dana pre odluke sta dalje.Nego cime ih cistite od koncentrata?

Kukuruz, pšenica, ovas šta ima.....

kukuruz pravi mast i on je dobar za zimu da greje živinu kad im treba takva hrana, u ovom slučaju bilo šta što će doprineti izbacivanju koncetrata, može i sveža trava.

P.S. mi smo puštali da se šetaju po dvorištu pa su pored zrnevlja i pasle i jele su nam začine pa smo se šalili da uopšte nemoramo naknadno da ih začinjavamo :)

Izvinjavam se na kasnom odgovoru, mi smo gajili ćurke oko 5,5 do 6 meseci, ne mogu da kažem tačno jer ni sam neznam. Kad procenimo da se više ne tove i ne napreduju odredimo termin za klanje i onda jedno 25-30 dana ih hranimo samo sa kukuruzom i pšenicom (to smo našli u zrnu).
Dakle tov traje nekih 4,5 do 5 meseci zatim čišćenje mesec dana.

Evo ovako stoje stvari za ovu godinu.Narucio 15 curana za 4 jun,medjutim stigose mi 4 jula,sada im je oko osam nedelja i upravo danas za Svetog Iliju sam poceo sa trojkom po receptu Cika Duleta58 stim sto im dodajem po malo lucerke u granulama.Videcemo kako ce se pokazati.
Da ne zaboravim,svako dobro i pozdrav svima,iako vidim da ste utanjili sa postovima na ovoj temi.

Има ли неко проблема са одгојем ћурака у поодмаклој старости око 15 недеља.А проблем се састоји у томе што ћурка која је до јуче трчала и изгледала весело одједном почиње да лежи и не може на ноге.Једноставно "ноге је не држе".

Pozdrav! Mene zanima gde su mogu kupiti tovni ćurići? Konkretno me interesuje Širokoprsna Bronzana Ćurka..Gledao sam snimak na YouTube o farmi Poults..oni su ih prodavali.Zvao sam ih,slao mail ali se niko ne javlja..

Gaje li se ćurke ove godine? Ja sam uzeo 8 komada četvoronedeljnih. Bilo je neko zakašnjenje u isporuci pa umesto polovinom maja stigle su polovinom juna

Ima ljudi, ali nema curaka. Ja sam odustao pre par godina kada mi je od pet komada tri uginulo, dal od jake hrane, stresa ili nesto trece.:)

Nazad
Vrh