vladale.rs
Član
Da pitam. Ima li neko iskustvo sa čuvanje kaliforniske crvene ćurke,šta su joj karakteristike? Znam da je to ranije bio bum.
Poslednja izmena od urednika:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kolko veliki ko noj kad ti zadao tolke muke![]()
Pozdrav svima,nov sam sto se tice ove teme,cuvao sam curke ove godine pa htedoh da priupitam prijatelja rzbrzotrza...koliko dugo si cuvao curke ako zanemarimo one 8 nedelje...i da li si koristio koncentrate,izvinjavam se mozda ste i pisali o ovome ....Е па колеге, ја сам данас завршио са држањем ћурака за ову годину. Ко није пратио моје писаније, држао сам Америчку бронзасту ћурку. Узео сам 30 комада, старих 8 недеља. Пет сам продао комшиници већ после месец дана, да их чува.
Првих месед дана сам их хранио Патент комерц гранулама, а онда сам прешао на храну коју сам лично мешао. Крупио сам у свом прекрупачу, а мешао у мешалици за бетон
Просечна тежина 9,85кг, конверзија 4,3:1. Овде је урачунато све кабасто (кукуруз, тритикал, соја, сунцокрет, гранулирана луцерка) што су добили, у смеши или самостално. Нису урачунати додаци (премикс, креда, со, МКФ, зеолит, квасац...). Уложио сам око 70.000, извукао око 130.000 (урачунао сам и оне које сам за себе оставио). Продавао сам килограм за 500-600 динара, а две и по 400 (најближим пријатељима). Све у свему, задовољан сам, а муштерије су више него задовољне, тако да ћу следеће године вероватно исто урадити. Ипак није исто кад некоме понудиш ћурку 13-20кг или 7-15кг. Беле више јок.
Ако некоме треба информација за набавку бронзастих, нека ме цимне поруком негде у марту.
Део сам одимио и осушио за време оних мразева до пре неколико дана. Пробао сам и то је тоСад виси на тавану
Ајд'![]()