vladale.rs
Član
Da pitam. Ima li neko iskustvo sa čuvanje kaliforniske crvene ćurke,šta su joj karakteristike? Znam da je to ranije bio bum.
Poslednja izmena od urednika:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kolko veliki ko noj kad ti zadao tolke muke
Pozdrav svima,nov sam sto se tice ove teme,cuvao sam curke ove godine pa htedoh da priupitam prijatelja rzbrzotrza...koliko dugo si cuvao curke ako zanemarimo one 8 nedelje...i da li si koristio koncentrate,izvinjavam se mozda ste i pisali o ovome ....Е па колеге, ја сам данас завршио са држањем ћурака за ову годину. Ко није пратио моје писаније, држао сам Америчку бронзасту ћурку. Узео сам 30 комада, старих 8 недеља. Пет сам продао комшиници већ после месец дана, да их чува.
Првих месед дана сам их хранио Патент комерц гранулама, а онда сам прешао на храну коју сам лично мешао. Крупио сам у свом прекрупачу, а мешао у мешалици за бетон
Просечна тежина 9,85кг, конверзија 4,3:1. Овде је урачунато све кабасто (кукуруз, тритикал, соја, сунцокрет, гранулирана луцерка) што су добили, у смеши или самостално. Нису урачунати додаци (премикс, креда, со, МКФ, зеолит, квасац...). Уложио сам око 70.000, извукао око 130.000 (урачунао сам и оне које сам за себе оставио). Продавао сам килограм за 500-600 динара, а две и по 400 (најближим пријатељима). Све у свему, задовољан сам, а муштерије су више него задовољне, тако да ћу следеће године вероватно исто урадити. Ипак није исто кад некоме понудиш ћурку 13-20кг или 7-15кг. Беле више јок.
Ако некоме треба информација за набавку бронзастих, нека ме цимне поруком негде у марту.
Део сам одимио и осушио за време оних мразева до пре неколико дана. Пробао сам и то је то Сад виси на тавану
Ајд'