Имаш газда Дулетов одговор, а написаћу ти нешто и ја.
Моје не виде готову смешу последњих 15-30 дана, него само љуште житарице. Кукуруз, тритикал (или јечам, жито). Повремено прекрупим, па им у то умешам барену коприву, мекиње, сточну креду, бибер у зрну. Можеш вероватно и прерађену соју (сачму, гриз), сунцокрет, али је скупо. Дајем и 5цл јабуковог сирћета на 1л воде. Дам им и воћа и поврћа колико год могу. Иначе су махом на слободи у време чишћења (а и током това у великој мери), па покупе свашта.
Да се разумемо, нисам гајио већ 4 године, сад сам поново узео, па ти пишем како је било, а и биће, док сам жив. Али код мене није толико битна тежина, колико квалитет, пре свега. Разлика у приступу, вероватно. Пуна је ова тема дискусије о томе. Бирај шта ти је воља и шта ти тржиште тражи. Ако су ти купци потпуно без искуства или укуса (кажем "ако", а не "пошто", да се не увредиш), онда ће им свака бити боља од оне из радње. Ако траже финесе или ако имаш жешћу конкуренцију, онда мораш да хваташ и мало квалитета. Људи око мене су годинама куповали "домаћу" товну живину од "проверених" добављача, па су полудели на њих кад су пробали моје.
Ајд'!
- - - - - - - - - -
Ево их ове што сам их узео и што сам поставио слике
http://www.grelier.com/en/products/...Turkey/english/Bronze 308 Day-Old Turkey.ashx