Ćurke i način njihovog držanja

Stiglo 8 komada.Cena 900 dinara komad.Stari 9 nedelja.Malo su prljavi.Nisu za fotku.

Curke rastu i jedu, za sad su dobro (pu, pu) samo mi jedna nesto mnogo tesko ustaje na noge i najradije lezi. I kad ustane, kad unesem svezu vodu i dodam koncentrata, kao da je nesigurna i tetura se. Dajem im vitamine, dajem kostano brasno, sta bih jos mogla da joj (im) dam da se oporavi i ocvrsne? Ne bih da je koljem ranije ako ne moram...

Uzeo sam danas 4 domaće ćurke od 3 nedelje i stavio sam ih zajedno sa mojim pilićima, i morkama primetio sam, da ćurke vole da kljucnu druge pripadnike po kljunu, nisu neke agresivne da kljucaju po telu, nego kljucanje je kako sam primetio samo po kljunovima.

Uzeo sam danas 4 domaće ćurke od 3 nedelje i stavio sam ih zajedno sa mojim pilićima, i morkama primetio sam, da ćurke vole da kljucnu druge pripadnike po kljunu, nisu neke agresivne da kljucaju po telu, nego kljucanje je kako sam primetio samo po kljunovima.

Dobro ste primetili.

Da li bi trebao da se zabrinem povodom toga, mislim jel mogu da povrede piliće, ili to nije ozbiljno.

@kalen

Vrati se jednu-dve stranice i procitaj malo postove, naci ces i tvoj problem koji sam slican imao i ja. Objasnjenja, saveti, reakcije....nemoj da te mrzi.

pancevacka pijaca subota, surcinska pijaca ponedeljak, na kraju ugrinovacke pijaca u zemunu nedelja, ali tesko da ces pogoditi da kupis zenke u toj starosti.
javi za cenu ako i kada kupis

2.jpg

1.jpg

3.jpg

Malo da se pohvalim a i prija ovo zelenilo na ovu vrucinu :cool:

pozdrav svima :cao: ja sam ove godine 9 juna uzeo 3 komada cetvoronedeljnih muskih curica(valjda muskih) Cena je bila 660 din. po komadu . evo neke slike :)
sdc11461.jpg
sdc11462.jpg

::super:: hvala na savetu :) stavio sam ispod hranilice jednu siru tepsiju,tako da sve sto izbace ide tu pa ima posle vratim unutra

dusko58
:osmeh: da znas da ponekad poblesave,skacu,pokusavaju da lete,penju se na hranilicu i pojilicu :) :ppozdrav:
komsija
videcu to nekako da im namestim

Хвала свима на одговорима! :ppozdrav: Не знам да ли сам се ја сетио да поставим питање овде или је уредник преместио поруку. У том случају му хвала! Не ради ми мозак у последње време као некада, па сам можда сметнуо са ума ову тему.

komsija je napisao(la):
Hrana nije menjala cenu od prosle godine kada je 16% proteina (Jabuka) krajem Juna bila 412 din/ dzak, do 15.08 je otisla na 600din/dzak, znaci 50 %

Храниш ћурке са 16%? То вероватно користиш за чишћење, мешаш са прекрупом и осталим? Мало је рано за чишћење додуше, али шта ја знам. А ту смо братац да се помажемо, само поједини да се хвале и понижавају друге (не на овом подфоруму). Ја имам доста искуства, само је мало избледело. Обновићу ове године, надам се са успехом. Сви ми тражили ћурке последњих пар година, али ја нисам имао места за држање.

Сви произвођачи хране прате цене житарица, јер су оне основни састојак, наравно. Прошла година је била катастрофа. Ја мислим да ће цена хране ићи озбиљно на доле до краја ове сезоне, јер ће жетва бити добра. А и потражња је мања, јер сви поклаше све живо, као не исплати се држати. Већ су цене почеле да клизе. Комшије на пијаци јуче плаћале кукуруз на кило 30, а био 35. Немају много животиња, па не купују на џак. Жито са 40 на 35. А купују код доказаног лихвара. Дакле - већа зарада за нас упорне!

Иначе, у петак ми стижу 8-недељне бронзане / бронзасте, да пробам са њима. Буду мање на крају това, па их лакше продам. Није лако узети некоме 100 евра за ћурку од 20кг у земљи свињара. Зато ове године и прасићи и јарићи и ћурке, па ко шта воли :)

Још једном свима: ајд' живели! Бићу активнији ове године на темама о живини.

Nazad
Vrh