Ćurke i način njihovog držanja

Ovo nije tačno, izmet se lepi ako ti pilići imaju neku bakteriju ili im nešto drugo fali. Pile je pile , ne može za jedno da bude jako a za drugo slabo. Ja sam hranio domaće i piliće i domaće ćuriće jedinicom ali ne bi trebalo da ima kokcidiostastika u sebi jer hoće ćurići od njega da uginu. Provereno radi :)
Ajde da i ja nesto pitam,da ne bude samo Vas gledam.
Da li se i domace curke ,mislim na male stare par dana hrane sa jedinicom za curke??
Znam da je jedinica(mislim na jedinicu za pilice) za obicne domace pilice prejaka,slepi im s izmet za guzu,zato pitam ovo za domace curke.

Ovo nije tačno, izmet se lepi ako ti pilići imaju neku bakteriju ili im nešto drugo fali. Pile je pile , ne može za jedno da bude jako a za drugo slabo. Ja sam hranio domaće i piliće i domaće ćuriće jedinicom ali ne bi trebalo da ima kokcidiostastika u sebi jer hoće ćurići od njega da uginu. Provereno radi :)

Hvala na odgovoru ali dali postoji jedinica bez koksidiostatika bilo za pilice bilo za curice??

Svi kazu da bas treba zato jedinica jel u sebi ima "LEK"!!!

@malimedo38

Nemoj curicima da dajes P-I zbog kokcidiostatika. Nije preporucljivo posto samo jedan kokcidiostatik (od njih dvadesetak) koji se stavlja u pilecu jedinicu moze da pobije curice. Nikada ne znamo koji je kokcidiostatik mesaona ili premiksana stavila u hranu.

Jedinica bez kokcidiostatika ne postoji sem ako ne porucis da ti tako naprave. Mora se stavljati kokcidiostatik u pocetnu hranu radi suzbijanja jako opasne bolesti kokcidioze. Mislim da je to cak i uredbom naredjeno mesaonama.

Dali znas koji je taj jedan,a na premiksu treba da pise koji je ubacen.Obicno udare pecat na kojem pise naziv kokcidiostatika.

Znaci jedinica za curke ide i za domace curke,nikako da im se da jedinica za pilice.I jos jedna konstatacija samo da potvrdite.
I u jedinici za curke ima neki lek a koji je o tome brinu proizvodjaci, taj lek je isto neki koksidiostatik ali nije stetan po curice ili nije uopste koksidiostatik vec nesto drugo???

Znaci jedinica za curke ide i za domace curke,nikako da im se da jedinica za pilice.I jos jedna konstatacija samo da potvrdite.
I u jedinici za curke ima neki lek a koji je o tome brinu proizvodjaci, taj lek je isto neki koksidiostatik ali nije stetan po curice ili nije uopste koksidiostatik vec nesto drugo???

Jeste i u CU-I stavljen kokcidiostatik ali odgovarajuci za curice. Pa napisao sam da ih ima oko 20 vrsta i samo je jedan opasan po curice i ako bi se desilo da je bas taj stavljen u P-I bilo bi belaja sa curicima.

@SAMA

Sutra zovem premiksanu i Sale ce mi reci naziv tog kokcidiostatika. Neces ti mene da nerviras.:osmeh:

ja danas stavio pod ćurku 9 jaja od bronzastu ćurku plus 9 melezarna jaja i još 9 u inkubator paćemo davidimo šta će da izađe od toga

Ovo je moj curan gavrilo,star je 3-4 godidne,ima sa sobom jato od 5 curki(dve stara 5 i 3 godina) i 3 mladje(starosti7-8 meseci)

006.jpg

Evo i ja danas dobio naručene ćurke. Iako mi je bilo obećano da ću ih dobiti tek polovinom maja, isporučeni su nešto ranije navodno kao četveronedeljni ćurići, a brat bratu nemaju nego tri, ako imaju i toliko. Ovo procjenjujem otprilike po njihovoj veličini. Već sam prije pisao da su cijene koje vi plaćate za ćurke meni smiješne, jer sam ja svoje platio 848 dinara po komadu i to je ko' biva najjeftinije što sam našao. :sta:

Molim jednu kratku "obnovu gradiva"- koliko dugo jedu jedinicu i koliko jedinice za 5 komada. I koji koncentrat je najbolji po vama?

Molim jednu kratku "obnovu gradiva"- koliko dugo jedu jedinicu i koliko jedinice za 5 komada. I koji koncentrat je najbolji po vama?

Pogledaj malo deklaraciju, trebalo bi da pise. Ja koristim "jabuku" vec 3 godine unazad na njenom dzaku pise od 0-4 nedelje starosti, mada ja licno malo i produzim taj period, a i vecina to radi, probao sam i zavodov Zemun i "sto posto" i na kraju sam shvatio da je sve to isto, nikakve boljitke i gubitke nisam imao ako bi ih uporedio. Tako znaci da kupijem najjeftiniju :osmeh:

Gledao sam malo cene hrane po prodavnicama kod mene i krecu se oko 70-78 din/kg za jedinicu a sad vidim na sajtu farmcomerca da je brasnasta jedinica sa 28% proteina 57,20 za 10/1 ili 56,70 za pakovanje 40/1 i prosto se pitam od cega prave taj koncentrat kad je tako jeftin?
inace ako neko pravi sam sebi koncentrat a ima premiks za pilice sa kokcidiostatikom salinomicin moze da ga koristi i za curice posto sam video na etiketi agromil-ove (moze se videti na njihovom sajtu)hrane za curice da je stavljen taj kokcidiostatik

Ниси написала да ли су 1дневни или старији. Ако си узела 3-4 недељне, онда им дај још бар недељу дана. За тих 5 комада мислим да ће ти бити довољан 1 џак од 10кг, можда чак и превише (давно сам држао, сад се слабо сећам). Најбоље би било да наставиш са концентратом који су добијали до те старости на фарми, али ко ће знати шта су јели. Вероватно фарма има своју мешаону. И да питаш лика код којег си купила, он ће ти рећи онај који он продаје.

rekreativac je napisao(la):
Gledao sam malo cene hrane po prodavnicama kod mene i krecu se oko 70-78 din/kg za jedinicu a sad vidim na sajtu farmcomerca da je brasnasta jedinica sa 28% proteina 57,20 za 10/1 ili 56,70 za pakovanje 40/1 i prosto se pitam od cega prave taj koncentrat kad je tako jeftin?

Поведи рачуна да ли је то цена са ПДВ или не Ја сам 2009. године довлачио Фармкомерцов концентрат комбијем навелико из њихове фабричке продавнице, за себе и комшију. Туре од по 1,5 тона. Беше тада лепа, нова фабрика. Био сам просечно задовољан, што значи да није био ни добар ни лош. Јеле су га ћурке и пилићи лепо, не могу да кажем, али је прираст био и тако и овако, а конверзија, па... користио сам и бољу храну. Лепа ствар кад возиш је што га нечим парфимишу, па мирише читав комби на јагоде или неко друго воће. Не знам каква је данас ситуација, сви ти произвођачи мењају квалитет из године у годину (углавном кваре, нажалост), па је јако незахвално нешто хвалити или кудити на основу старих искустава. Најбоље је увек хватати неког новог произвођача, који се тек пробија на тржиште.

Ниси написала да ли су 1дневни или старији. Ако си узела 3-4 недељне, онда им дај још бар недељу дана. За тих 5 комада мислим да ће ти бити довољан 1 џак од 10кг, можда чак и превише (давно сам држао, сад се слабо сећам). Најбоље би било да наставиш са концентратом који су добијали до те старости на фарми, али ко ће знати шта су јели. Вероватно фарма има своју мешаону. И да питаш лика код којег си купила, он ће ти рећи онај који он продаје.
Mislila sam da jesam, moja greska, tronedeljni su curici. Uzeh koncentrat 100% jer taj kupujem i za pilice, a vidim da se ovde niko nije na njega zalio.

Nazad
Vrh