Ćurke i način njihovog držanja

@komsija

To je druze najverovatnije lipom (masno tkivo) ili se limfa nakupila. U najgorem slucaju moze da bude neki benigni tumor. Ne znam kakvo je kada se pipa. Ne bi trebalo da pravi smetnje u daljem tovu ako se ne povecava. Ako se bude povecavalo kolji i odstrani taj deo.

pa da, u principu na takvom je mestu, da nebi trebalo da je smeta, samo ga prati, i to je to.. :ppozdrav:

Cerupac-pilica_slika_L_423573.jpg
pozdrav svima , ima li neko iskustva sa ovim elektricnim cerupaljkama za pilice sa gumenim prstima, moze li to da ocerupa i curku ?:sta:

Poslednja izmena:
Danas gazdarica naredila da se zakolju dve naj losije curke. E danas cu doci glave onoj krzljavoj, a i ova druga sto je odredjena za egzekuciju nije mnogo bolja. Ostalo sto ostaje je kako treba za sada.:ppozdrav:

Znaci danas radis kao cerupaljka.:haha:
Oce pasti onaj recept sa slaninicom.Da znam kad da kao slucajno svratim.:haha::ppozdrav:

Evo uradjen posao. Mislili smo da zakoljemo samo dve, jednu nama a jedna za poklon. Posto su obe nikakve (sitne) zaklali smo i trecu za poklon koja je pristojnija. ovo sto je ostalo, tri curana i ipak jedan kopun (ukupno cetiri) ostavljamo za kasnu jesen. Necu nista prodavati posto sam sa curkama podbacio, kao da su domace ove dve. Nisam slikao jer je sramota ovo slikati. Kada curani dodju na red bice i slike.:ppozdrav:

Druze pa volimo i mi poklone.:haha:Znas kako se kaze sto je dzaba i Bogu je drago.:haha:PS moze i ona mala.:haha:
Sala druze u zdravlju ih potrosio,a ona sto je za poklon namenjena u zdravlju je poklonio.:ppozdrav:

Ma sramota druze ono pokloniti, pa smo morali trecu. Pa necu valjda da rusim sopstveni renome. Zamisli samo da je gospodja Visnja na forumu, pa dusu bi mi pojela. :haha:

Evo vec duze vreme niko nista ne komentarise, pa cu ja. Evo da se pohvalim, a ne samo da kukam:

okpw1z.jpg

Ima jos jedan i jedan kopun unutra, ali nisu hteli napolje.:ppozdrav:

Ova godina nije bila za ćurane.Kad sam neki dan izmerio prva četiri zaklana iznervirao sam se i razočarao i obećao sebi da je ovo zadnja godina u kojoj sam držao ćurane.Kako stoje stvari baš se i ne isplati toviti ćurane.

Nazad
Vrh