Balirka

Zaboravio sam da napišem za one koji eventualno ne znaju balirka je Lifam iz 84 godine pogonjena Ferčikom 533... Klupko "Segedinca" je kod nas oko 900-950 dinara...
 
Jeste da je pominjano 50 puta, ali ja i dalje ne znam koja ploca treba da se navari i obrusi na Claas vezacu. Imao sam isti problem kao i vecina sa Clasom, cvor je slabo vezan i izmakne se, onda sam naostrio noz za odsecanje kanapa i problem sam resio, ali evo opet pocinje da zeza. Ako moze graficki prikaz ploce ::pomoc:;
 
Bata87,ovde gde sam oznacio pa sa donje strane ploce treba navariti.
bcl13big.jpg
 
2napdfs.jpg
Како се шта зове и чему служи? шта може да се подешава кад дође до проблема?
 
Kada dođe do problema, pomoćnik neka okreće zamajac polako, a ti aktiviraš mehanizam vezivanja i gledaš kao na usporenom snimku šta se dešava. Ja sam tako rešavao probleme sa Fiatom 4240 ;)
 
mirko67 Na 357 strani imas moj post u kome sam opisao br 2. Pod br. 6 imas dve zasebne plocice. One se mogu otkinuti,a i ako ostane jedna plocica petljac ce vezivati. Kod 4 se moze odlemiti jedna od 3 plocice (u mom slucaju) i petljac nece raditi. Na 3,4,6 nemas popravki samo zamena. 1,5,8 nikome nije stradalo do sada. A kod 7 se moze vrsiti popravka na kljunu, mada nisam imao takvih problema.

- - - - - - - - - -

 
Moze dosta toga biti uzrok. Moze se desiti da se pojede tockic ili prsten na donjoj slici skroz levo, tacnije on postane kockast. Moze biti do tupog nozica za odsecanje kanapa. Kod mene je s vremena na vreme desavalo se da ne skida kanap sa kljuna a tockic je bio ok i to sam recio ostrenjem nozica za odsecanje i deo na slici sam par puta udario lagano cekicem da se priblizi kljunu. Posle ovoga sam odradio 4000-5000 bala i nije se desilo da kanap ostane na kljunu. Ako se kod tebe desilo da je namotalo vise kanapa na kljun onda je doslo do pucanja sigurnosnog osiguraca na osovinici na kojoj se nalazi kljun, a ne do pucanja vezaca.


BJD07_big.jpg

sta si udario cekicem
 
Pozz
Kod mene se konstantno ponavlja pre nego potrosim kanap poslednjih 30-tak bala desna strana nije razvezana ali je kanap kod cvora poderan.Namestim novi kanap i sve ide super.
Drvoplast tip 500.potrosio sam 4 klupka i uvek se isto desava
jel to los kanap ili ...???
 
Pozz
Kod mene se konstantno ponavlja pre nego potrosim kanap poslednjih 30-tak bala desna strana nije razvezana ali je kanap kod cvora poderan.Namestim novi kanap i sve ide super.
Drvoplast tip 500.potrosio sam 4 klupka i uvek se isto desava
jel to los kanap ili ...???
Ja sam koristio Makital i hteo je da se prekine odma iza čvora pa sam prešao na drvoplast i do sad 2000 bala nijedna odvezana
 
Ako sumanjate na loš kanapa kupite kvalitetniji pa vidite onda kako će da radi. Ja npr. koristim Tewe tip 500, potrošio 4 para do sada. Nisam imao ni jedne razvezane bale ni pucanje kanapa. Tako što se dadne malo više za kvalitetniji isplati se.
 
Potpisujem ovaj post.... I ja sam probao sve i svašta prve godine, i ne isplati se sekiracija i nervoza za 100 dinara po klupku...
 
ja sam koristio makedonski i zadovoljan sam sa njim, "drvoplast" kraljevo kod nas vazi za najkvalitetniji,ali nisam primetio razliku...kupovao sam i "bane komerc" leskovac,ali mi se cini da uradi nesto manje bala, trenutno u balirki imam "szr ivkovic" i sa njim ide lepo. sa drvoplastom mi se pre 20 dana desio neki cvor u sredini klupka, zamrsio sve i iskrivio dodavac, ovo na slici par postova iznad, morao da kupujem drugi...
 
pozdrav svima. new holand 940 imam problem sa klipom ne mogu da nastelujem zazor nozeva jer klip seta levo desno od prilike 2cm noz od noza. sta treba da uradim da klip nema toliki hod?
 
Mi zadnje dve godine koristimo springer tip 500 i bez problema samo gas 900+- bala sa njime odradimo.Inace pre smo koristili drvoplast i stvarno je bio vrh i onda jednu celu sezonu jako ocajna serija kao da su ga radili od recikliranog najlona tada smo presli na springer!A ako naidjete na apatinski kanap bezite od njega koliko vas noge brzo nose vece s...e od njega nikada nisam stavio u presu!
 
Springer je za sada o.k.Izađe dosta bala iz klupčeta,jednake debljine i nema mršenja i ostalih igara bez granica.Meko mrežasto vezivo nije kao Drvoplast i njemu slični koji su kao žica tvrdi.Najgora sa kojom sam imao susret je ako se dobro sećam Dunav plast Čelarevo_Ono je bilo udri me do zore.Krene tip 500 pa onda dip 320 pa neki tip debeo kao palac a sve u jednom klupčetu,da se ubiješ,ništa više.
 
Nazad
Vrh