Totalni herbicidi

Jedno pitanje za iskusne,imam jednu parcelu koji trebam da preorem I tu sadim papriku.,e sad na njoj je iznikla palamida,dali da idem totalom il vec kad Orem cu je unistiti?
 
I manje. Prošle godine sam prskao i posle pola sata je pala kiša. Dovoljno je da se osuši na listu.

Danas pazario Blade 48SL, cena 510din po litru.
 
Zanima me jedna informacija, da li smem da prskam totalom jednu parcelu koja mi se nalazi kuci tj. naseljeno mesto (selo) i da li ima negde da procitam zakonske propise o tome.
 
Zanima me jedna informacija, da li smem da prskam totalom jednu parcelu koja mi se nalazi kuci tj. naseljeno mesto (selo) i da li ima negde da procitam zakonske propise o tome.
Ne postoji takvo ograničenje, i ja imam parcelu (plac) u samome selu od 5 ari koju sam godinama privodio nameni (jer je bila u katastrofalnom stanju što se tiče korova) i redovno sam je prskao Totalom, više puta godišnje...
 
Imao sam problema sa jednim problematicnim komsijom koji tvrdi da je zvao neku inspekciju i da su mu oni rekli da sme da se prska totalom ali 1,5 km od prve kuce pa me zanima koliko je to tacno i kojoj ustanovi bi trebao da se obratim za tacnu informaciju.
 
U Sremu je uobičajeno (barem po selima) da je trotoar pored kuća od cigala, trava i korovi rastu po tim trotoarima (pogotovu ispred kuća gde niko ne živi), jedino pravo (i najjednostavnije) rešenje je tretman totalnim herbicidom.
SVI tako rade, NIKO se dosada nije bunio...:sta:
Čak su i guske puštane na šor posle tretiranja trave totalom i nijedna nije stradala...::super::
Sećam se da je na bocama prodavanim ranije čak pisalo da je dozvoljeno košenje tretirane trave (kada je već suva), i njeno davanje domaćim životinjama koje troše ovu vrstu hrane (goveda,ovce)...
Još nešto:
Pouzdano znam da pojedinci prskaju detelinu lucerku da brzo i jednako (na silu) sazri - za seme - pa posle prolaska kombajna ostatke presuju i prodaju balirano seno ! ! ! ::lose::
 
Ne mogu da nadjem temu o cenama pesticida pa cu napisati ovde.Kakav je to lopovluk kada su u pitanju totalni herbicidi, u zadnjih mesec dana, cena je sa 380 otisla na 450-480 dinara.Moram potraziti kakve su cene bile pre godinu dve, ali moram da kazem da su hemijske kuce i apoteke ovoga puta preterale..........najlakse je pljackati poljoprivrednike, znaju da ce nakon zetve ici prskanje strnista i odmah cena gore! ::jako_besan::
 
Prosle godine oko 450-500din posle zetve psenice. Pre dve godine mislim oko 300din/l.
 
2011 godine je litar binga u litarskom pakovanju bio 200 din.A sad 480-500,pa vidi koja je razlika.Prosle godine posle zetve sto kaze @bajcetic cena otisla samo tako i tesko ga bilo naci.
 
Moram bas izlistati moje poruke pre godinu-dve pa da tacno proverim.Kompletan glifosat u Evropu dolazi iz Kine, samo se prepakuje i to je to.I opet mu svake godine ide cena gore, sta bi bilo da se proizvodi u Evropi, ne bi mogao niko ni da ga kupi??? Licno ne verujem da proizvodjacka cena ide svake godine gore, neko se debelo ovajdi u svemu , naravno preko nasih ledja.........
 
Sada smo poceli da prskamo pre nicanja totalom, a da ne govorim kojim dozama prskamo strnista. Kad se uzme koliko se to masovno radi, jasno je da totala treba jaaaako mnogo.
 
Naravno, gde su jos razni kanali, okucnice, putevi, staze i sve ostalo........za sve ide glifosat.....
 
Nazad
Vrh