Nikad ovako !

Знаш ти добро шта сам мислио него правиш се наиван: оном ко кука су врата отворена па нека иде где оће, нећемо га задржавати, од кукања како је овде лоше, банана држава итд нема вајде.
 
Kako to mislis vrata su otvorena? Jel je to eu pustila drzavljane srbije da rade u eu? jel to vucic sredio ili? nisam upucen nesto? Kod nas tece mleko i med ali koja je cena mleka? zvucis kao moj otac pre 10 godina. Nema lepse drzave, zemlja dembelija.... Sad nema penziju jer nece da mu daju invalidninu. A u eu da je radio u kako vi nazivate fasistickim drzavama bi imao minimum 1500 eura penzije. Ali oni su krali a mi smo dobri. Onaj seljak je krao pa ima sad da zivi i ona cistacica ona je ubijala i imala robove pa ima 1400 eura a kod nas su postene pa rade za 15 000 dinara. Kakvo postenje.
Откуд ти знаш да би имао минимално 1500е пензије?И шта те конкретно спречава да одеш? Породица,жена,деца?
 
Prvo 9 od 10 ljudi ide zbog para i ni zbog čega drugog. Svo lupetanje o "uredjenom sistemu" su čista glupost levo liberalno nastrojenih.
Zapad ima para jer su 50ih i 60ih imali veliku ekonomsku slobodu i pustili privredu da se razvoja. Nije bilo milion zakona i regulativa, radničkih "prava" itd.
Nije bilo ovog današnjeg društvenog ludila LGBT itd. Ako želiš da ti unuci izjasnjavaju kao gej i menjaju pol sa 7-8 godina slobodno idi tamo.
Nemačka je u sred ENERGETSKE KRIZE zatvorila sve svoje nuklearne elektrane koje su još uvek bile potpuno funkcionalne i ispravne, sa predviđenim životnim vekom od još najmanje 10-20 godina. Idi slobodno tamo gde su mozgovi pomislili da je to pametan potez.

Danas njihov rast je mizeran, ali jednostavno imaju mnogo bolji početni položaj.Oni su nekad išli 200kmh, danas 30kmh.
Da se razumemo nije ni kod nas proces donošenja odluka pametan, daleko od toga, ali to je mnogo više zbog nesposobnosti i nedostatka pameti, kod njih je to već preraslo u otvorenu mrznju prema čovečanstvu, razne "zelene" stranke to danas skoro da i ne kriju, osvajaju po 5% glasova a daje im se moć kao da imaju 70%
Mi "jurimo 30kmh" ali oni su već 2000km ispred nas i ovim tempom ih nikada nećemo stići. Mi smo prešli iz katastrofalnog sistema zvani socijalizam/komunizam u malo manje loš evrosocijalizam, nikad nismo okusili onu slobodu koja je bila pre 2. a pogotovo pre 1. svetskog rata bila sasvim uobičajena. Danasnji društveni proizvod je mnogo veći ali umesto da se to uloži u dalji razvoj ulaže se u burazerske firme i "zaposlene" u državne jasle
Zapad je 200 godina ispred nas i ovog dijela europe i tako ce i ostati, a jedno 500 godina ispred afrike. A razlika je u radnom mentalitetu odnosno kod nas u ne radnom :)
 
Gledao sam u jednom dokumentarcu kako se utvrdjuje koliko je zemlja "zapadna " i "trula" , ode u prvi postanski ured i na salteru da najvecu novcanicu koja u toj zemlji postoji i trazi najjeftiniju postansku marku, sto brze dobije kusur i postansku marku zemlja je vise "zapada i trula" i neverovatno Japan,Njemacka ,Svicarska i jos dosta to obavljaju za nekoliko sekundi a u normalnim zemljama gdje mi zivimo ovim ne trulim i zapadnim , kod takve transakcije te prvo pitaju da li si normalan ...... a nekada se transakcija nikad ni ne zavrsi :)
 
Kad ste vec oko para poveli pricu, da ispricam tj napisem pricu mog drugara.
Naime imao on pradedu, i pradeda trebao da se zeni. Imao je dve opcije, jedna lepa devojka ali siromasna, nema dukate nema zemlje. I druga bogata ima dukata koliko hoces ali gadna do zla boga. Izabere on ovi ruznu sa dukatima, prodaju dukate pre q svetskog rata i kupe zemlje. Postanu gazdacka kuca sa dosta zemlje, par godina posle zarati se 2 svetski rat, posle rata dodje tito oduzme zemlju jer su imali "mnogo".
I kaze taj njegov pradeda pogresno je izabrao, ostala mu ruzna baba a nema vise ni dukata ni zemlje 🤣🤣🤣 eto jedna prica da nije sve u parama 🙂
 
Zapad je 200 godina ispred nas i ovog dijela europe i tako ce i ostati, a jedno 500 godina ispred afrike. A razlika je u radnom mentalitetu odnosno kod nas u ne radnom :)
Oni su nas stalno napadali, rušili i pljačkali. Mi njih nikada. Tako je i sa Afrikom. Samo neka oni nas i Afriku ostave na miru. Ja ne želim da budem rob, a ni neželim da služim konijalistima, ubicama i pljačkašima. Ko želi srećan mu put. A i kod nas bi bilo bilje da nemamo izdajnike i ološ na vlasti.
 
Poslednja izmena:
Možda ima veze ona priča kada je neka firma pravila sastanak radnika. Na kraju sastanka direktor izjavi - Ako neka ima nešto da iznese, neka iznese sada.
Na to se javi jedan od radnika
- Izneo bih ja štošta ali ne mogu od portira
 
Nazad
Vrh