Elektro instalacija

Ako ti crkava 25A onda imas negde ili kratak spoj ili vuce instalacija 300W sto tesko da je slucaj. Bolje pregledaj celu instalaciju da ne bi krenulo nesto da gori. Problem moze biti i losa masa.
 
Kolege ako moze mala pomoc oko spajanja alternatora na T40.
Ovo je sema za fabricki alternator sa spoljnim reglerom, a hteo bih da ga povezem sa klasicnim automobilskim alternatorom koji ima B+ i D+.
Da li neko moze da mi objasni kako da prevezem ove zice na B i D+?

https://i.postimg.cc/wTC6gwKn/093.jpg
 
Ovakav je satić-


https://postimages.org/][/url]

Htio bih ga spojiti direkt, da radi samo kad radi alternator, ako je moguće. Jer sam imao takav satić u drugom traktoru, radio je čim daš kontakt, a imam šofere koji ne vade ključ iz brave, pa je začas navrtio stotine sati😀
 
Kakve ima pozadi oznake na kontaktima? Ima li neke brojke ili slova?

Ako trazi konstantan plus koji ce imati samo dok masina radi onda ga kaci na d+ a ako trazi pulsirajuci od obrtaja onda ga zakaci na W izvod alternatora. Uglavnom za obrtalje i kojekakva merenja traze W izvod sa jedne od dioda
 
Ta lampa prva nije samo pozicija i žmigavac,ima stop svetlo,na istoj sijalici sa pozicijom(sijalica sa dva vlakna)...jako sličnih gabarita je ko i 21 oktobar ili saturnus lampe na koje smo navikli..
 
197065.jpg
Prednje svetlo za Rusa je samo pozicija i žmigavac...

Prednji farovi imaju samo sijalicu dugo-kratko svetlo, bez pozicije....
 
@nesko2563 nije još stigao, naručio sam ga preko weba, kad dođe uslikam kontakte iza.
Bitno mi je da radi samo kad radi i alternator, da ne vrti sate bezveze kad je kontakt uključen, čisto da točno znam kad raditi servise. Jeftinije i lakše mi je tako nego mijenjati glavni sat, i davač impulsa na motoru.

@Farmer II kod nas to ima skoro svaki dućan s dijelovima, ima ih raznih vrsta, u prošli traktor sam ugradio analogni satić. Koštaju od 30 do 40e.
 
Gde pronaci lampe samo za poziciju i migavac i za okrugu poziciju napred? Za presu Welger trazim ili nesto slicno?
https://i.postimg.cc/wBLgGrFb/welger02.jpg
https://i.postimg.cc/zv1jkyvc/IMG-20221225-225807.jpg
Imas ih u svakoj prodavnici traktorskih dijelova, zadnja stop lampa pase od bilo cega a ta prednja lampa pase od imt-a. Ali bolje ih nemoj kupovati, plastika je tanka i nekvalitetna plus izblijede posle kojeg mjeseca. Bolje uzmi led stopke i naprijed bijele macije oci ili male led pozicije, manje struje trose i manje se griju. Ako hoces kvalitet i da mozes mijenjati sijalice imas hella-u, te su originalno bile na presi. Ali je zato malo skuplja. Vidi kako ti pase.
Led stopke imas na kupujem prodajem i u prodavnicama traktorskih dijelova, hella-u je malo teze naci.

Ta lampa prva nije samo pozicija i žmigavac,ima stop svetlo,na istoj sijalici sa pozicijom(sijalica sa dva vlakna)...jako sličnih gabarita je ko i 21 oktobar ili saturnus lampe na koje smo navikli..
Mislim da nisi upravu, jer te starije strane masine nemaju stop svjetlo. Recimo moj kombajn nema uopste nikakvu instalaciju za stop svjetlo, samo pozicija i zmigavci. Mislim da je i kod claas-a ista situacija. Da li nemaju sve ili samo ove koje se sporije krecu ne bih znao.
 
SDF,a ja ga šljivim ,šta znam,imam takvih lampi na par vozila,na Roll presi recimo fabrički,i takve su kako sam ih opisao
 
Sta pise na njima? Na samim staklima. Verovatno pise proizvodjac. Izguglas to ime i ako nadjes rezultate na domacim sajtovima, tu porucujes i kupujes
 
Nazad
Vrh