Elektro instalacija

Ta lampa prva nije samo pozicija i žmigavac,ima stop svetlo,na istoj sijalici sa pozicijom(sijalica sa dva vlakna)...jako sličnih gabarita je ko i 21 oktobar ili saturnus lampe na koje smo navikli..
U pravu si, a iskreno nisam ni zagledao jer sam po plastici na slici pomislio drugacije...
Sta pise na njima? Na samim staklima. Verovatno pise proizvodjac. Izguglas to ime i ako nadjes rezultate na domacim sajtovima, tu porucujes i kupujes
Nemaju stakla jer su polupana. Jedino sto sam pronasao je kat. broj tih lampi (0974.10.10.00), proizvodjac JOKON. Mislio sam da to ima negde kod nas ali vidim da cu ugraditi sta budem pronasao slicno!

Zovi ga i reklamiraj rad.Moguće da je presekao neku žicu koju nije trebao a bilo mu zgodno da poveže na nju.

P - ide na b+
N - ide na masu
I - ide na kontakt bravu
Ako vec ne ide na W
Spojio sam ga tako, radi ali ne broji, stoji na 0.1h. Čak ni kontakt ne treba, odmah radi.
Prvi put sam ga spojio P na D+ i N na B-, i opet ista stvar, samo što se palio samo kad je upaljen traktor, to je ono što sam htio.
A na W nemam ništa, samo je rupa i ne vidim što ima unutra.
Pa izluđuje me 🤣
Koliko ja znam, to je naobičnija štoperica, trebao bi brojiti vrijeme čim dobije struju, i samo zapamtiti gdje je stao. Ali ovaj neće brojati🤣
Možda sam trebao uzeti analogni brojač.

@Philby iskreno, nisam ni znao da postoji nešto takvo.

Imam problem sa kompresorom klime. Stradala je špulna na magnetnom kvačilu.
Nije problem da je namotam ali sam u dilemi kojom masom da je zalijem da se ne raspadne.
Čitam da može i silikon za oluke ali nisam siguran dali će izdržati te temperature jer je kod motora sve vruće a nebi da strijepim od požara.
Možda neki za visoke temperature mada sam imao jedan, na drugom mjestu pa nakon nekog vremena počeo da puca i osipa se.

Može i lak ali gledam šta mi je dostupno.
Problem je i količina. Koliko uzeti i gdje?
Ako sve moram uskladiti možda je bolje naručiti gotovo a baš sam nameračio da sam odradim.

Nazad
Vrh