Balirka

Bolje je išlo dok je bilo vlažno, kad se prosušilo počela je da .ebava ali sreća pa sam bio pri kraju.Na parceli je radio kombajn sa dobrim adapterom plus isečkana masa i čokanji, milina za rad, sitno kao silaža.Prva brza i gas da bude uvek pun pick up.
 
Gosn Maticu,svaka cast,pa ovo je fantazija kako je i lepo i cisto u radu,mnogo znaci dobar kombajn kad pojede šašu. Ovde ili ujutru rano ili kasnije kad padne rosa baliramo šašu bas zbog zajebavanja kad se prosusi.
 
Idemo dalje 2-3 elektrode večeras i gas
Imam rezervu u balirci
99744909a4a8093ce9ab18d32251633f.jpg


Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Ima tu dobrog posla, ali zarada sasvim pristojna.. Ko hoće da radi i zna šta radi, zaradiće sigurno.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Kod nas moraš da biraš kome ćeš da radiš ako misliš da naplatiš. Ali ja i ovako nemam vremena za usluge tako da se ne jedim. Pristao ove godine komšiji da pomognem pa da mu uradim nešto rolo bala kad ono ovi što pabirče upalili parcelu... ne znam jel sam ja baksuz il komšija...

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
 
Kod nas je 30 din po bali bez obzira sta se vezuje,najvise je posla u detelini ,u slami bas slabo, kukuruzovinu skupe dvojica koji imaju ovce ljudi i to je negde oko 200 bala ukupno,pre jedno 6 godina sam poslednji put radio za pare i taj dan sam vezao 400 bala a i cena je tad bila 25 dinara dok u susednom selu ima posla ali rade njihovi ljudi,nemozes se probiti kod njih ma kako da radis i ma koliko mizerno da naplatis.A ti sto pabirce kad ih zoves da dodju za novac da skidaju a prosek kod nas za fizikalca je 25 e i moja hrana,piće i cigare niko nece. More....
 
Meni se cini da vise posla imaju male balirke nego rolo. Ko ima fergu i malu balirku uradi ovom 50, ovom 100 itd. I na kraju se nabere fina cifra. Poznanik ima neku welger rolo balirku i kaze da nema nesto usluge, dok mi skolski ima claas-ovu malu balirku i ubi se od posla iako nema nikog da pretovara bale. Komsija je jedva nasao nekog malca od 16g da mu utovara i istovara bale.
 
U selu ima 5_6000 ovaca i ima 30 balirki, možda nas 7_8 radi usluge
Isto tako sigurno 150_200 kuća ima grejanje na bale gde je potrošnja 600_2000 bala za sezonu
Za većinu je balirka BAUK boje se kvara i rade samo i isključivo sebi


Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Ma rolo je rolo, makar nikome ne radio osim sebi, treba i na ledja misliti. Al ima posla i za njih, ja imam sad soje naruceno oko 1500 ovih vecih rol bala.
 
Jes planiram sebi da uzmem Rolo balirku, ali ovu POLJOSTROJ moram ostaviti za usluge i grejanje!!!!
A rol ću uzeti samo zbog radnika, imam Staljina 52 sa utovarivačem imam započet lafet 2,5x7,5m
Sa rol balirkom ide i mix prikolica itd itd što iziskuje 10_12k europa


Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Imas male privrede koliko hoces... neki osrednji kvalitet Nena indjia ali pre bi ti rekao da uzmes kod Botosa jeste skup ali mislim da opravdava kvalitet.
 
Nena indjija uzimao sam igle za vlast 40_50 i zadovoljan sam!!
Juče sam uzeo i jedan ceo peljač kompletan 420e za drugara i skroz sam zadovoljan!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Činimi se na švabici da desi disk bukvalno "jede" ,potrošio ga za polusezonu. Šta moze biti razlog ?
 
Nazad
Vrh