Plug - osnovna tema

Imam 3 glave obrtac sto znaci da ja 25 % vise habam organe. Na istoj povrsini uzorane zemlje u odnosu na kolegu ,@mixer87kac. Za dve sezone sa lemkenom,nisam presao potrosnju vecu od 12lpo kj. Ali da naglasim uslovi za oranje su bili vise nego idealni.
Banatska zemlja je sirok pojam,pa kod druga na istoj njivi imamo tri tipa zemljista. Ali vecinom 80% se ore cernozem prva druga klasa i 20% ritska crnica. To je neki sastav moga zemljista. U odnosu na onaj consum plug sa VN UN 400 daskam preporodio sam se. Samim tim sto je plug obrtac olaksao sam sebi,plus lakoca kojom se steluje plug .To me je najvise odusevilo.


Sent from my S60 using Tapatalk
 
Imam lemken opal 110,obrtac.Nemam na plugu crtalo,nego sam one nozeve do raonika,ali ne radi posao kao crtalo.Dali moze neko da uslika na lemkenu kako izgleda drzac crtala?imam crtalo od imt pluga,pa bi ih stavio.
 
Imam lemken opal 110,obrtac.Nemam na plugu crtalo,nego sam one nozeve do raonika,ali ne radi posao kao crtalo.Dali moze neko da uslika na lemkenu kako izgleda drzac crtala?imam crtalo od imt pluga,pa bi ih stavio.
Da li ti crtalo ima duzinu do zemlje,tj da li ce moci da sece zemlju? Ja sam imao slican problem(na leskovackom i na landsbergu obrtacu) i isto sam hteo da stavim od imt jer sam ih imao ali nisam nista mogao da odradim morao sam da nabavim duze tj vece i pod drugim uglom da ih namontiram da ne zakacinju raonik
 
Ja imam visak ali to je sa lemkena 080
307d5e41886682e790962912b6f5cead.jpg


Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
Kod mene je noz posebno,srafi se tu gde idu plazovi.Ali ne svidja mi se,crtalo mnogo lepse sece zemlju i bude brazda cista.
 
Samo sredio, sad ga doterao od majstora.
Komsija kupio lane te raonike i skinuo nine poorao 2 jutra, ja ih kupio skoro novi pa videcemo. Na betonu plug stoji ne mrda.
 
Pa nije tajna, ja često mijenjam plugove, uvijek se i nešto zaradi...
Regent je bio dobar plug, ja sam uzorao oko 200 jutara s njim, kolega navalio da ga uzme...
 
Ajd sad usporedi Regenta i Lemkena toga?Koji je bolji za vuci koji bolje slaze i koji bolje zaorava?
 
Kupio sam olt pto za 50€.Fale mu crtala i jos neke sitnice.Razmisljam da li da ga ostavim ili da ga lepo prefarbam pa prodam za 150€.Malo me muci da li ce da gusi u kukuruzovini jer je niski klirens.
Da li je neko orao s tim plugom i koja mu je maksimalna radna dubina?
 
Ја га имам. Коришћен је искључиво за угарење са 549-ком, док је је за озбиљно орање коришћен једнобразни ИМТ. Произвођач декларише радну дубину до 25 сантима. Има мало... "спиралније" даске и лепо заорава масу (ако га она пре тога не загуши, а то је лако) и после пробе са једним, ако се добро сећам, ИМТ 756.... или је била 755-ца.... ко ћа га знати, давно беше... скапирасмо да се ИМТ знатно лакше вуче од тог ОЛТ-а.
 
Može li se prodati jednobrazni imt plug? Greota mi je da ga prodajem u staro gvoždje, a dzaba ga prenosim, sada je u šupi, ubio sam se da ga prenesemo tamo.
 
Nazad
Vrh