Alati i radionice

Kod nas u Lidlu bude u četvrtak udarni aku odvijač s punjačem i baterijom 20 V, 4 Ah (80 eur) i aku trimer 4 u 1 bez baterija (160 eur).
Јесенас сам у "Лидлу" окретао кутију ударног одвијача, ал' на кабл и док сам то чинио, приђе неки тип и поче да тражи карактеристике. Каже да неко време има тај акумулаторски и да му је одличан - снажан је и Ок му је батерија и колико сам схватио, тип је вулканизер. Ценим да неко са таквом професијом користи тај одвијач чешће него ми кућни мајстори. А тада је купио је и тај на кабл.

Ето, пошто сам купио, по то ти и продајем нечије искуство са тим ударачем.
 
@Зорге, hvala. :ppozdrav:
Meni taj odvijač nije neophodan, ali u cijeni je punjač i baterija. Više me zanima trimer i da je ovaj bez lančane pile i škara za živicu što mi ne treba, vjerojatno bi bio jeftiniji i meni prihvatljiviji. Pošto u njega idu 2 baterije, procjenjujem da bi trebalo biti dovoljno za očistiti oko voćki, što preostane poslije malčiranja ili košenja kosilicom. Zamijenio bi ručnu kosu i škare za šišanje trave. Kupnja samo trimera (4 u 1) mi je preskupa, jer treba kupiti još punjač i baterije. Tu bi aku odvijač bio kupljen više zbog punjača i jedne baterije nego zbog velike potrebe, a vjerojatno bi neki put dobro došao.
Izgleda da s aku trimerima baš nema korisnika koji bi podijelili svoje iskustvo. :(
 
Pa objasnio sam već na nekoj od prošlih strana. Naravno da sam razmotrio i opciju pravljenja ili kupovine nosača. Ipak mislim da to ne može nikad da bude ko stubna. Mislm može, ali je potrebno mnogo vremena i novca i zezanja toliko da možeš napraviti i samu stubnu bušilcu ako bi se još malo zezao i uložio.
Bila je opcija ili ova iz lidla ili ništa ili da čekam nešto da uleti povoljno, a čekam već 2 god treba bi jbg. Biće ovo podošljivo samo da napravim taj rukav ili ako mi zamene za neku koji ima ispravan. E sad videćemo kako će da se ponaša nakon dužeg korišćenja. Verovatno će morati da se doradjuje nakon nekog vremena ali nije ni to kraj sveta.
Ja ima neku polovnu sam kupio slična kao ta iz lidl
Platio sam je 50e pre 10_15g kasnije sam stavio trofazni motor 920 obrtaja i 3,7kw
Futer sam stavio 3_16mm bušila je baš mnogo i drzi se još uvek!!!!!
A ja ne bušim nikad manje od 6mm i do 20mm imam prestrugane burgije
Ta velika morse 3 što sam od ručne iskre plaćene 8 crvenih pravio stubnu ta se otplatila milion ipo puta
Izbušila je samo za labudicu preko 150 rupa 20mm



Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Pošto u njega idu 2 baterije, procjenjujem da bi trebalo biti dovoljno za očistiti oko voćki, što preostane poslije malčiranja ili košenja kosilicom. Zamijenio bi ručnu kosu i škare za šišanje trave.
А имаш потребу за баш акумулаторским тримером? Личи на елегантно решење, али ми се не чини да је неко добро решење за више врт већи од 15-20 квадрата, управо због батеријица. За ту цену можеш засигурно да нађеш посебан електрични тример и... шта мислиш кад кажеш "шкаре за шишање траве"? Мислиш баш на траву или живицу, живу ограду?

Ако би од мене тражио мишљење, рађе бих купио (а место на коме би их користио то дозвољава), засебни тример и маказе за живицу на кабл. Сигуран сам да би после пар седмица скенирања понуде код вас, нашао оба алата који би се уклопили у цену по којој би могао да купиш овај мултипрактик у "Лидлу" код вас.
 

@Зорге,​

nemam živice pa škare koje su u biti za živicu koristim za travu oko voćki. Moja isprika. Električni trimer ne dolazi u obzir jer imam voćnjake udaljene od kuće. Motorni me baš ne privlači i već godinama izbjegavam kupnju. akumulatorski s dvije baterije (odjednom) me nekako privlači. Pretpostavljam da bi mogao raditi toliko vremena s dvije baterije, koliko se navodi za trimere s jednom baterijom od 4 Ah. To bi bilo dovoljno za moje potrebe. Hvala na mišljenju. :ppozdrav:
 
Momci, masina za pranje pod prtiskom "Miselin", kinesko njesra ili nesto drugo? Nasao sam nesto na akciji kao, ali marka mi sumnjiva...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
U setu sam dobio najvecu 23. A nije sad to neš specijalno, ipak je 400 Nm. Oko kombajna i tako nekih manje zahtjevnih stvari bude mi se začas otplatio jer košta 80 eura, pa recimo sad dok dođe za sastavljanje hale i svakodnevno oko strojeva. Za točkove nije, uspio je odviti prednje na 539, ali zadnje nije no to sam i znao. Da bi mi trebao za točkove i žešće stvari malo i bi, ali takav jedan Milwaukee recimo košta preko 700 eura, dosta je veći i 1627 Nm zatezne, a 2034 Nm odvijačke moći ima dok ovaj svega 400.
 
Sa kakvim karakteristikama bi trebao biti kompresor da bi pneumatski pistolj radio bez brige?
Msm verovatno zavisi najvise od protoka vazduha i boce..


Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Pa zavisi deks koji pistolj gledas. Za moj einhell dss 260/2 je sasvim dovoljan villager 50l boca 260l u minuti ako se dobro sjecam. Kad nesto radis nece ti pistolj celo vreme biti upaljen kao pistolj za ispuhivanje kada cistis kombajn nego namestis pa zavrnes namestis pa zavrnes i kompresor u toj pauzi uspe da nadruka pritisak. Ako ces vec uzimati kompresor uzmi dvoklipac od 300l po minuti isto 50l boca jer je kod ovog problem kada nesto ispuhujes moras cekati da nadruka pritisak. Prednost ovih od 50l je sto ih zacas premjestis tamo gde ti trebaju.
 
@Tonchi Taj druze nema 400nm,vise oko 200 pravih.Pisao sam oko 400 pravih nm ima onaj kinez koji ja cekam kupiti ,120-130 eura(bez punjaca i baterije) na baterije udarni odvijac zavijac.I na onom pise 1300nm :D,to je zesci kinez,ne moze u toj ceni imati pravih 1300nm.No svejedno za malo vise od sto eura i pravih 400nm to je opet najjeftinija roba.

 
Pa da to je ono što piše, radio sam i sa Milwaukeeom i sad sam probao ovaj, točno vidim odokativno koji šta može..
 
Pa zavisi deks koji pistolj gledas. Za moj einhell dss 260/2 je sasvim dovoljan villager 50l boca 260l u minuti ako se dobro sjecam. Kad nesto radis nece ti pistolj celo vreme biti upaljen kao pistolj za ispuhivanje kada cistis kombajn nego namestis pa zavrnes namestis pa zavrnes i kompresor u toj pauzi uspe da nadruka pritisak. Ako ces vec uzimati kompresor uzmi dvoklipac od 300l po minuti isto 50l boca jer je kod ovog problem kada nesto ispuhujes moras cekati da nadruka pritisak. Prednost ovih od 50l je sto ih zacas premjestis tamo gde ti trebaju.
Nisam jos planirao uzimati pistolj ali svakako ce biti opcija u nekom vremenu, ovi aku jesu mama ali mislim da je preskupo za nekih 500-600 Nm.
Sve ispod toga mi deluje slabasno, mozda gresim...
A i meni, s obzirom da necu koristiti svakodnevno, tek po nekad da ubrzam posao, tj srafanje.
Kompresor tek uzeo, 50l boca, glava je Trudbenik Doboj, jedan cilindar, nema neki veliki protok, oko 3 min druka na 8 bar.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh