Pneumatske sejalice za kukuruz

Ogi
Sto si namestio toliko velike zagrtace,ove iza raonika,navuce mnogo zemlje i moze da se desi da izbacuje bateriju napolje,to moze na maji zato sto je baterija teska.
Vec radim sa tim, 5 sezona nema tu problema mnogo. Desi se nekada kada naidje na neku busu navuce puno zemlje. Siroki tocak spustim u donju rupu, zagrtace rasirim da navlace manje zemlje iza ulagaca semena. Cak sam kada je bas prljavo skidao jedan zagrtac e onda tek nema problema.

Sent from my S60 using Tapatalk
 
Vec radim sa tim, 5 sezona nema tu problema mnogo. Desi se nekada kada naidje na neku busu navuce puno zemlje. Siroki tocak spustim u donju rupu, zagrtace rasirim da navlace manje zemlje iza ulagaca semena. Cak sam kada je bas prljavo skidao jedan zagrtac e onda tek nema problema.

Sent from my S60 using Tapatalk
Sad sam išao da gledam kod mene je na gornjoj rupi,zagrtače sam skinuo jer mi nabacivao previše zemlje pa nikako nisam mogao da naštelujem željenu dubinu ,tjkako god podesim na recimo 5 cm zagrtači nabace zemlju pa kad otkopam seme ono bude na 8 cm
Stric ima Agriu isto široke točkove ali nisam obratio pažnju na zagrtače .Ja sam u velikoj nedoumici da ih zamenim za uske gumene.
Sad si me pokolebao.Sao prošlu g sam radio sa njima.
 
To je točkić koji pritiska seme ali to ima efekat samo kad je suvo po vlažnom lepi na sebe.Komplet je proizvod firme Metalorad Odžaci
 
Pogledaj lopatice(zgrtače) na Ogijevoj slici, potpuno drugačije izgledaju. I moje su ko njegove kako god idu puno nabacuju. Ja sam razmišljo da iih skratim za pola da nwmaju toliko mase. Ni ovo sa točkićem nije loše ali ako lepe vlažnije u ritu kod nas je neupotrebljivo. Moji imaju još flah dodaz ko nož na par mm od gume jel guma dosta lepi pa ko valjak ide.
 
Pa u tome je i fora,i moji zagrtači su bili takvi a ja sam ih iseko da manja površina zagrće i odma ima i manje zemlje na semenu
 
Ti gumeni (široki) točkovi imaju neku upotrebu gde su baterije teške ili imaju veliki pritisak kao što su diskosne sejalice i tu gumeni (široki) točak može da izvrši dodatni pritisak na seme i da ostane lepo zatvoren red a ne razriven kao kad krompir seješ ponaročito ako je mekša priprema a baterija ima veliki pritisak i još uski V nagazni točkovi. Na starom nodetu je to (lake baterije) po meni bez nekog učinka, mislim da je klasičan metod (V nagazni metalni točkovi) bolji od gumenog širokog i po sabijanju i sakrivanju (zatvaranja brazde položenog semena) a što se tiče skrivača semena oni su samo nužno zlo i znak da je zemlja loše pripremljena (presabijena), oni onda ustvari služe da sakriju grešku loše pripreme ili obrade ali no.
 
Kod nas je laka zemlja pa bude praskasta priprema, i vidim da ko ima te siroke nagazne tockove ima brze nicanje nego obicni V tockovi.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
 
Ti siroki gumeni tockovi imaju ulogu da izgledaju lepo i nista drugo. Jednostavno nisu ni za sta. Kuhn to preporucuje za ekstremno peskovita zemljista. One lopatice navuku suvu zemlju, siroki tocak svojom velikom povrsinom jednostavno ne naprve nikakav pritisak na tlo i seme ostane u suvom
 
Taj široki gumeni je dobar samo da kora uhvati posle njega!!!!!!!!!!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
 
Nazad
Vrh