Pneumatske sejalice za kukuruz

Da li mogu da se stave ulagaci sa Olt- Nodetke na Majevicu? Sve komplet da be nora da se preradjuje? Ne svidjaju mi se ti raonici na ulagacima kod Majevice, dodju jako kratki.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Danas otvorio jednu bateriju da vidim šta ima unutra.Ovo je sva mudrost, nema oštećenja lanca i lančanika tako da neću dirati ostale baterije.Sledi zamena pogonskih lanaca, ulagača, zaptivnih prstena, setvenih ploča, puškica na nagaznim točkovima, pregled turbine, ugradnja el.kontrole setve i može u rad.

Nije istegnut, zato sam i rasklopio da proverim njegovo stanje.On pogoni stožer koji okreće ploču, nikakvo opterećenje nema a stalno je našpanovan.Onaj lanac što je napolju hoće da pravi problem zbog uticaja vremenskih prilika i uslova rada ali on se vidi i lako je reagovati ako zatreba.

Kad sam imao becker izludjivo me pogonski lanac setvenog aparata, nalepi se prasine, tesko ga ocistiti, podmazes ga ono opet nalepi...
mislio sam da je kod majevice to zatvoreno

Možda bi bilo odstupanja u setvi, ne znam nemam nikakvog iskustva sa Majevicom.Na novijim modelima postoji zaštita na lancima ali je loše rešenje i smeta.

N.A ove naše sejalice su mazane i previše.Gde god ima mazalica tu su mast i prašina zatutkalisali sve, ne možeš oribati koliko je strašno.Lanci takođe, masno i premasno.

Na Nodetki imaš gornje kućište, kardan i k.t par dole.Ovde nemaš ništa od toga već samo ovo što se vidi na slici.

Nazad
Vrh