Ulja i maziva!

kolege jer neko koristio,cuo za liqui moly 15w-40,touring hightech,super shpd,e7?za traktor i kombajn mi treba,kakav je kvalitet?moj majstor ga hvalio,on najvise radi sa automobilima,pa tamo koristi neka ulja od liquid moli,zavisi od vozila.poz
 
Koje hidraulično ulje preporučujete za MF 3630? Matić mi je napomenuo da Pemco 68 nije za ovaj traktor, i bio je u pravu. Posle kupovine traktora, sipano je Mogul STOU mislim 10w40 (ne sećam se tačno gradacije). Sada tražim adekvatno ulje, i mislim da bi trebalo da ide UTTO. Pitanje je kog proizvođača odabrati.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
 
Pavle imaš u Rumi kod Batana Comma UTTO ulje.Ne znam da li se dobro sećam u kantama od 20l je 425 rsd/l a takvo isto iz bureta točeno 380/385 rsd/l, iskreno zaboravio sam.
 
Nisotec Favorit 15w 40 ACEA E7, API CI-4/CH-4/SL. Jel moze ovo ulje u motor New Holland td5 115.
U priručniku od traktora piše ovako
API CH-4
ACEA E5
Ako ima neko ko se dobro razumije u ove stvari? Unaprijed hvala.
 
Moze. Najjednostavnije ti je po Acea specifikacijama. Sto ulje ima vecu specifikaciju podrzava savremenije motore ali i sve pre njega. Gradacija ulja oznacava temperaturni rezim u kome je preporuka da masina radi. 15w40 je uvrzena i opsteprihvacena specifikacija. Nije lose i 10w40 pruza vecu fleksibilnost a specifikacija spram traktorskog motora. Amater sam za ovo, samo me zanima, ima mnogo strucnijih ljudi pa ce se javiti.
 
Također sam amater u tom području, ali se skoro u potpunosti slažem s tobom bojceticu.
Jedino nisam siguran zadovoljavaju li ulja više acea specifikacije sve prethodne, jer na nekima piše od koje do koje.
 
Također sam amater u tom području, ali se skoro u potpunosti slažem s tobom bojceticu.
Jedino nisam siguran zadovoljavaju li ulja više acea specifikacije sve prethodne, jer na nekima piše od koje do koje.
Tu nisam ni ja 100%, medjutim negde sam pronasao da za svaku specifikaciju se placa registracija pa stoga proizvodjaci da bi ustedeli urade specifikaciju za najvisu eventualno za dve. Meni na Mabanol pise acea e5/e7 a imao sam Shell gde je pisalo e3/e5/e7.
 
Misljenje o Dinara super sae 40? Namenjeno kazu bas za traktore, za topliji deo godine.
Stalker je ovde govorio da je recimo sae 15w40 nsmenjeno za temperature od -15 do +40 pa se pitam kakav li je raspon ovog samo sae40?

A misljenje o nisotec agrouniverzal mht 15w40?
 
Ovde kod mene u Kragujevcu. Radnja se zove moto plus.
10 litara je 2650 din

Nadam se da se ovo ne tumaci kao reklama. Ako jeste, neka moderatori izmene moju poruku a mi cemo lako preko pp.
 
U Kragujevcu ima dva ovlascena distributera za Modricu pa imamo dobre cene,jos jedan ima i maloprodaju pa se ustedi ako se uzima malo vise,e sad ne znam koliko ti treba i dal ti se isplati da zapucas ovde za neku malu količinu.

Cudo Vi u Kruševcu imate jake cene kad svi zivi prodaju,od onoliko radnji neko mora da je jeftin :D
 
Nazad
Vrh