Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
"Бардал" уопште? Ја сам их чешће сретао у употреби на моторбециклима и тамо су, у најмању руку, стандардно добри, ако не и одлични. Озбиљна су компанија, па ако неко уље декларише тако и тако, испуњава стандарде те и те, онда је заиста то тако. Укратко - добар произвођач са добрим уљима.Kolege jel ima neko iskustva sa ovim uljima?
Za upotrebu u moto i auto industriju znam, imam drugara koji samo njihova ulja koristi za automobile a radi dosta ozbiljne masine i znam da su svi prezadovoljni sa tim uljem."Бардал" уопште? Ја сам их чешће сретао у употреби на моторбециклима и тамо су, у најмању руку, стандардно добри, ако не и одлични. Озбиљна су компанија, па ако неко уље декларише тако и тако, испуњава стандарде те и те, онда је заиста то тако. Укратко - добар произвођач са добрим уљима.
Имаш модричко уље 20W-50, па и 20W-60.IMT 533 pomalo troši ulje. Pritisak je relativno dobar, na 1400 do 1600 obrtaja je uvek u zelenom jedino kad naglo skinem gas padne skoro u crveno i posle se vrati na oko 2 bara. Trenutno je u njemu NIS 15W40, hteo bih da probam NISOTEC SUPER LONG SAE 20W-50 ali mi kažu da je posle tog ulja motor za generalu. Npr ako sad uspem 20W50 i vidim da nema bitnijih razlika da li mogu da se vratim na 15W40 jer generalnu neću da radim dok baš baš ne bude moralo.
Ја сам стекао неки утисак да су уопштена америчка минерална уља некако другачија о европских минералних и да су више "хеви дјути" за моторе класичних конструкција.Po recima njihovog komercijaliste (izgleda mi kao da zna sta prica) da recimo 15w40 i vise nego da zadovoljava sve sto treba da ove "poluproizvode".
Ja koristim total ulja vec jedno 3-4 sezone sigurno i hidraulicna i motorna. Rubia tir 15w40 sipam i u kombaj i u ruse i prezadovoljan sam sa uljem. Inace koliko je u mikronu ulje?Da li neko koristi Total ulja, konkretno Rubia 7400 15W-40? Kakva su vam iskustva?
U rusu sam do sad koristio Bison ulje, a u Rakovici Nisotec ulja (Super Long 15W-40, Turbo Diezel 15W-40, Super Sae 30). Planirao sam da i u rusa sipam to Super Long Nisotecovo ulje, ali me već nekoliko ljudi ubeđuje da ne sipam Nisotec već nešto kvalitetnije, pogotovo u Rusa kad mu uradim generalnu. I predložili su mi ovo Totalovo ulje, ima ga u Mikronu u Sirigu pa mi nije daleko, a cena je otprilike koliko je bilo i Bison ulje.
Nije to ni previše para. Jel za turbo motor, ili je neko drugo?7800 din kanta od 20l.