Oranje

Niti pusim,niti pijem ali sto volim da jedem,a slatko dok mi ne krene na usi.Za sada digestija me ne jebava ali dokle ce ne znam vode moram balonce da imam kraj sebe.A sto Matic kaze nisam bio navadjen,ma bio sam kao priplodni nerast oranje mi davalo snagu i kondiciju.Sad kako orem tako se i navadjujem!::sramota::
 
Друже пијем не напијам се...то ти је искуство и не може свако...Још кад наиђе неко у атару ко воли да потегне уф радости.У главном урадим све у агро роковима🤣А и волим задњи да орем таман намирим ово што други одоравају а и избегнем свађу,јер не волим да се свађам умем лако да опиздим левицом.
 
Au kad se setim posle beraca kad zakacis plug i krene oranje pa to je pesma u odnosu na branje . 3 imt ,577 i 2 578 ja i brat 150 jutara oranja branja baliranja usluga ,puna farma , itd ,jedan nam bio uvek kod majstora ,pakleni mesec dana u zetvi i tako u jesen ,po 2 sata spavanja ne moze umor da nas stigne e kad je pri kraju onda nas vade iz traktora ne mozemo da izadjemo koliko kicma boli .Zato sad namirum ujutru pa odem na njivu opalim 4 jutra aj kuci opet namirim i tako u krug .
 
E ja hteo reci, niko duvan ne pominje!!
Evo sad sam stigao sa slave, pocepao par piva i 5-6 cigara za 2,5-3h.
U oranju najbitnija stvar da su cigare u dzepu, za ceo dan retko se desi da popusim preko 10 kom, cesto i mnogo manje, ne znam kako.
Pivo ne mogu piti dok ne stanem, mrzi me da stajem, obicno iskoristim pis pauzu pa istresem ako je hladno, nosim i malu flasu 0.5l radze al retko oginjem.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Cujem prica se ovih dana popularna ta neka autofagija, dijeta,bre pa ja sam na njoj manje vise svaki drugi dan vec godinama. Nemam naviku nikako da nosim hranu, sem ako me zena nenatera,( spremi mi da ponesem). Kada krenem iz stana burek pekara jogurt i to na miru pre kretanja na njivu obavim u ekonomskom dvoristu. Vodu ponesem. I tako do vecere. Jedino u zetvi tada nas ima vise pa onda ko je u prevozu stalno donosi hranu i ladno pice. Valjda zato i dalje mogu da udjem u matursko odelo.

Sent from my S60 using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Овде на форуму изгледа само ја пијем на послуОд Понедељка крећем у орање....носим храну и пиће ракија до подне од подне пиво ако сам ближе села свратим и код Савке у бирцуз....све се уради само не треба журити журба је нај већа болест...
Ti to proveras dal je prisutno culo ukusa i mirisa zbog korone pa drmas non stop

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Uglavnom nosim vodu,retko sok, naravno i hranu, koju ne pojedem pa vratim kuci, pa kad parkiram traktor uskoce macke u kabinu i pojedu :) I sad su vec i navikle, ja izlazim na vrata a one uskacu kroz prozor
Pivo ponekad kad je bas toplo, sto bi reko moj komsija, ovaj posao mora da se radi sa alkoholom, suvise je depresivno ovako .
u planu mi je ona torbica za 6 limenki, prava mera za dan na njivi, a i nema lepseg divana neko s nekim na njivi.
Inace gledam da zavrsim oranje sto pre, bolje nego kasnije kad se i vreme pogorsa, dan kraci.i budem slobodan za druge stvari.
I slusa se radio antena,tako sam u toku sta se desava okolo :)
 
To sam slusao od mnogih, da u oranju utuku najvise..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Nisam bio bez dve tri kutije dok sam duvanio, zato sam i batalio.Upaljača i šibica pun traktor, za ne daj Bože a palilo se i na anlaser kad baš nestane kresiva. 😂 Napravi se priručno sredstvo od paljene žice, uhvati se kleštima i nasloni na automat anlasera kao kad se pali na direktno, žica se užiga i može da se zapali cigareta.
Arkadije nije ovo off jer ima dosta orača početnika koji mogu da nauče sve o oranju od podešavanja pluga do ića i pića koje se nosi u traktoru tokom ove važne operacije a ne može da škodi već samo da koristi.
 
Pre 15 godina kad krene branje stavim 2 deci rakije i to traje i za branje i za oranje. Malo liznem i teraj. Sad ne, smeta mi alkohol, pa bolje da se ponovo ne navikavam. E sa tom rakijom sam mogao da uopšte ne jedem. Vec nekoliko godina ne mogu da preguram dan da ne jedem. Bude mi muka i uopšte mi ne bude dobro. Tako da sendviče nosim, ove godine imao neki prirodni sok od dunja, bolje od koka kole.
 
I ja ko i Nikola ujutro od 7h orem oko 11h jer za toliko imam goriva u rezervoaru i dnevni prosek mije nešto malo preko 10 kj.
 
Nazad
Vrh