Za motoriste, Koji motocikl vozite?

Погледај мотораша, пре пар година оцрнио педу, а сад скоро па врло добра.
Цена, сервис и остало. Па процените. Постоји и могућност кредитирања по мени је то најбоље од целе приче. 500 € и остатак на 2 године. И наравно 250 кубика.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Sto se tih motora tice znam da su ih oglasi postali puni odmah posto su se pojavili kod nas. Znaci ljudi su ih kupovali nove i posle mesec, dva, tri prodavali dosta ispod cene. Sta je razlog ne znam, al da su dobri ne verujem da bi tako bilo.
 
Јао, ја сам недавно набасао на канал тог омладинца, "Мотраша", и брзо скапирао да он баш и није технички поткован и да је просто неко ко седне и вози, не знајући да уради ништа компликованије од затезања ланца.

Својевремено је на мото-форуму ишла прича о моторићу кога је тај "Мотораш", назови, оцрнио - https://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/117704-sachs-x-road-2/ . Да пииииип ако на таквом форуму од власника не можеш да сазнаш корисније информације о моторићу од "теста" тог омладинца.
 
Баш сам на то мислио. Сад ваља. Иначе сад су он и мој комшија возили оне цф мото 650 по земљи.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Probao sam neki dan tu pedu tek posto gledam da zamenim svog pulsera, i mogu reci da mi se ekstra svideo motor, po meni za svaku preporuku. Ja sam gledao model 250cc, ima dodatni hladnjak ulja, lep, lepo ide, za svaku preporuku.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka
 
10 000 dinara nove tablice i saobracajna tehnicki i polisa. Dogodine bice manje jer imam tablice i saobracajnu. Vozi se sa dozvolom do 49 kubika.

Znam da nema poente ali hteo sam i bole me briga.
 
AM imam, a za A1, A2 i A bih morao da polažem. Stoji mi lep APN 4 bez veze, a ja giljam bicikl. Samo sad mi nešto baš i nije jasno, zar nije bilo da na žute table može motorčić sa max brzinom do 45 km/h, a kod APN je to ako se dobro sećam 49 km/h i da on mora na bele table kao pravi motor?
 
AM imam, a za A1, A2 i A bih morao da polažem. Stoji mi lep APN 4 bez veze, a ja giljam bicikl. Samo sad mi nešto baš i nije jasno, zar nije bilo da na žute table može motorčić sa max brzinom do 45 km/h, a kod APN je to ako se dobro sećam 49 km/h i da on mora na bele table kao pravi motor?
Nije tacno. Ja sam upravo zavrsio to juce. Vidi u saobracajnoj sta ti pise da li pise bicikli sa motorom ili nesto trece. I obrati paznju da ti je upisano koliko ima ks
 
A od sledece godine bi trebalo da mere brzinu na tehnickom i ko bude prelazio brzinu koja je za AM kategoriju ici ce na A1 kategoriju.
Opet postoji resenje i za to. Ustroji se za tehnicki i posle skines blokadu.
 
Сви "Томоси" су по новом закону у категорији мотоцикала, тј. треба ти за њих А1 дозвола. Због тих "папирних" 4 километра разлике у максималној брзини некадашњих и садашњих "бициклала са помоћним мотором" и недостатка компетенција весељака из скупштине, тридесет година стар "Аутоматик" напрасно постаје мотоцикл за чију вожњу треба А категорија и релативно скупа годишња регистрација. И пази, та идиотарија траје од увођења новог закона и био је период где је и полиција годинама самовољно одржавала "статус кво" што се тиче тих малих "Томоса" и њихове пререгистрације и тек у последњих пар година почели да затежу узде.

А то што Жељко пише да гледају шта пише у саобраћајној дозволи, па тако решавају у коју категорију да ти "удену" АПН-ца и "Аутоматика" је још један доказ дилетантског поступања - надлежна институција лако може да добави релевантне податке за све оделе "Томосе" икад направљене (јер је њих и највише са тим проблемом пререгистрације) и да све њихове испоставе једнако поступају, а не да ти од личног уверења службеника или некада давно испуњене саобраћајне дозволе, зависи у коју категорију ће ти ти стрпати изакани "Томос". Да је неко из Окановићеве екипе мало промоћурнији и спреман да олакша себи и свим запосленима тамо где се издају документа, предложио би скупштини да сви већ регистровани стари "бицикли са помоћним мотором" задрже ту категорију и пререгиструју се и по новом закону.

А ако је ово тачно да ће да уведу мерење максималне брзине на техничком прегледу за ове прдавце, онда је то још једна глупост - и најизаканији мопед, у условима без отпора ваздуха током кретања, завртеће оне ваљке брже од тих 45 километара на сат.
 
Имам аутоматика 1977 годиште, исправан. Иде 45 км/h. Мерили. Клип 38 стандард и ауспух стандард.
А што се тиче овога прогона ствар је једноставна имате масу нових скутера за око 1000€ и њих треба продати + половни који се увезу. Неко је седео и рачунао шта се више исплати.


Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
...имате масу нових скутера за око 1000€ и њих треба продати...
Они ми нису поље интересовања, али сам сигуран да овог момента (и то траје, мислим, неких пет-шест година) у продаји у Србији нема више од пола туцета различитих модела скутера у буџетном сегменту (тј. приступачних). Од када је "умро" (од последица опекотина трећег степена) новосадски "Масатехник", тешко код нас да нађеш нешто из буџетног сегмента.

А и којекакви скутери обучени у масивне пластичне панеле тешко да су замена за све те "Томосове" мопеде - коме треба масивно опластичено чудо са широким малешним котачима да се на њему завлачи тамо где је ишао са АПН-ом? Нико од трговаца да се сети да од Кинеза наручи просто мопеде, са све брзинама, а не варијаторима.

Недавно сам се мимоишао са нашим шумаром и видео да вози неки нов и металик плави мопед са клоном "Хондиног" мотора са хоризонталним цилиндром, али никако да га поново сретнем и питам за марку и увозника - дође ми да назовем те људе и кажем "Алал вам ћуфта што сте се сетили шта треба људима!".
 
Ако мислимо на исти мопед копија хонде каб. А што се тиче тих приступачних кинеза- хомологација за наше тржиште не може.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Не мислим на клонове "Супер Каба", "Вејва" и сличних "андербоун" модела, већ нешто типа овог:

gallery_161481.jpg


Ако гледаш на "Алибаби" шта нуде кинеске фабрике, мање и веће, сви они имају одељак са моделима који испуњавају CE стандарде и ретко који модел не може да се добије у тој варијанти. Ја бих рекао да проблем због кога се неки такви једноставни модели не продају и код нас, нису на страни Кинеза и несаобразности таквих модела којакаквим европским нормама, већ што смо мало тржиште.
 
Nazad
Vrh