ZMAJ kombajni

Ni slučajno ne otvaraj , već ga zadihtuj što je bolje moguće.. I ko što je montoya objasnio, zapušio donji deo komarnika... Da li najlonom, ili ja sam lično na brzinu premazao uljem i pustio da, se prašina zalepi i više ne perem donji komarnik...
Hoće limići na saću da se is krive od drljanja metlom po njima, to izbegavati, po mogućstvu ih ispraviti
 
Хвала колега затворићу га и ја мада ако га не чистиш сам се он затвори од прашине :haha: ...Иначе сам сам ремонтовао комбајн хедер скраћен јуче сам радио јечам јако лепо ради идем другом нај мањи варијатор чим је ређе потерам га иде гута коса је 3,20...
 
Pre žetve 1-2 namažite hederski sto i dno na uvlačnom grlu sa naftom da malo omekša rđu a najbolje posle završene sezone namazati.

Pitanje za vlasnike zmajeva 142, da li je neko stavljao hladnjak (ove turske čini mi se sa širim saćem tojest providniji) i kako mu se pokazao u radu, da li bolje hladi pošto meni drži poprilično temperaturu kad je spolja 30 i više stepeni, svaki krug čisti zaštitno saće, neznam da li je ovaj moj hladnjak nekad krpljen pa eleminisan određen red saća, imam termostat, stavljao onaj plastični propeler sa 8 peraja i opet isto.?
Sale vadi termostat napolje
 
Meni se jednom otvorio taj dole lim na mrezici hladnjaka,morao sam odustati od zetve taj dan,nisam mogao ocistiti hladnjak koliko je navukao pleve u njemu.
 
Sutra nastavljamo jecam, danas opet podesavali uvlakacki lanac digli ga gore i osmirglali ulaz u grlo. Bacili balu slame u heder i progutao je bez problema sutra proba i nastavak. Hvala kolegama na savetima, stvarno vise nismo znali sta da radimo.

Послато са SM-A310F помоћу Тапатока
 
Kakvog ste misljenja o teranju 142 u suncokretu sa hederom koji vata 5 redi umesto standardnih 6?
Do aada sam uvek terao 6 redi,ali sada mi je iskrsao uzi heder,pa neznam da li bi sa njime nesto dobio?osim lakseg transporta
 
Kakve razlike bi bilo ?,nekad teram i 4 reda umesto 6 jer ne stane u bunker,nikakve razlike,das mu malo brzine na varijatoru i gotovo.
 
Ako cu da imam isti ucinak, onda mi svakako vredi jer je uzi u transportu, a to mi se strasno svidja, muka mi je vise od sklanjanja. Moram da vidim sa prodavcem malo detaljnije.
 
На колико обртаја бубња са Змајем 170/171 радите пшеницу?

Нама је намештен на 1070 обртаја и имамо проблем, релативнонам доста плевица од пшенице вуче у букнер....

Корпа је релативно распуштен, добро извршава...
 
Brašo vetar je tu problem.Mora remen na varijatoru vetra da bude fest našpanovan a kada to uradiš rizikuješ da slomi osovinu i ležaj sa te strane.Ja platio tu školu.
 
Нисам ветар ни гледао, морам рећи буразеру да га наштела малко....
 
One donje gonjene remenice prave seS.Zaribaju pa ne radi varijator a nije baš ni neko srećno rešenje.Hoće i usmerivači vetra da vode svoju politiku pa moraš da ih vežeš žicom.
 
Баћа, прави си доктор....

Погледали ветар, кад се оно одврнула она матица што држи ону велику ременицу, што је погони онај 17 каиш(ваљда!) и наравно онај мали кратки је скроз распуштен...

Имаш пиво за овај брзи одговор....
А дружење обавезно чим жетва прође....
 
Nazad
Vrh