Herbicidi u soji

Cicak od imazamoksa na mojim njivama nece da crkne. A kad dodam okson onda ga razbijem kao basagran+rampa palamidu.
 
@djokica Jos toliko,onda tu je dynox jos,bentazon imas jos lufta takodje.Prosle godine,bila je kisna,isao sam 13-14g harmony-symphony iz 2 puta,i nista nije bilo soji.
Imazamoks je sr...isao sam u nekim LG suncokretima sa 1.2l passat+okvasivac i nije dobro odradio,propustio nesto cicka i jos neke sirokolisne,moracu sto pre da spartam pa sta bude.A plus je suncokret bio malo zut jedno vreme,sad poredjenju sa njim uzmemo tribenuron metil u express hibridima,ono je igra sta mozes sve da radis,em bolje suzbija sirokolisne,em mozes i duplo vise doze od preporucene ici bez vizuelnih posledica,a cena smesna.
 
Vec smo pisali ali nije zgoreg ponoviti. Pulsar/Passat/Imazamox sam ne moze nista da uradi u kvalitetu. Clearfiled tehnologija je po meni prdnula u cabar sem ako joj se ne doda mogucnost da tolerise jos neki preparat tipa Basagran. Mada i to je kilavo.
 
Ja se isto raspitao pa sam odradio u prvom splitu 8g/ha i u drugom isto 8g

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
 
koliko bi dodali dynoxa sa 1 litrom coruma u 2 splitu, naravno + harmony( u prvom putu išlo 6g) sve po h
 
Ипак ће она доза тотала од 3,5лит/кј за онај грашак бити довољна, требало је сачекати 15дана да жгадија посустане
 

Danas uradjen 2 split iste doze kao 1 put 0.5 corum,40g dinox 5g sinfony sve po 1kj, korovi su unisteni samo se suncokret jos drzi ...🙃
 
Ja sam u drugom dodao 1dl/kj rampe za bas velik cicak.
Isao danas sa tatom da obidjem i prskam medje, jedino sto je on bio supervizor a ja nosio ledjni spric pa nisam slikao.
 

Danas uradjen 2 split iste doze kao 1 put 0.5 corum,40g dinox 5g sinfony sve po 1kj, korovi su unisteni samo se suncokret jos drzi ...🙃
Taj suncokret dzigericu mi pojede😬
Nakon 0.3 l Pivota + 6 gr Harmonija + 1.5 l Bentazona, sve po kj, preziveo lako.
Korekcija na pojedina mesta sa pola prskalice nekoliko redova od medje uradjeno sa jos 0,2 l Rampe i 4 gr Harmonija i posle 5 dana veliko nista. Jedino soja dobila po tamburi.
 
Cupazon kao i obicno sa suncokretom u soji,spartac ce +- 80% unistiti,jedan deo ce uspeti i hemija,a jbg ono sto ostane ce morati rucno,dok se ne ociste njive od njega.Samo kise da bude,sve ostalo ce lako biti.
 
Да ли ће решити ризом Клетокс у дози од 1лит/кј? Двоумим се између њега и Фокуса ишао бих и са једним и другим у истој дози од 1лит/кј
 
Hoće.Radio sam jednu njivu,brucala od rizomca,sa 1l/kj.odlično je odradio.Sad kreće druga tura,tu će najverovatnije ići Fokus.
 
Nazad
Vrh