Herbicidi u soji

Taj suncokret dzigericu mi pojede
Nakon 0.3 l Pivota + 6 gr Harmonija + 1.5 l Bentazona, sve po kj, preziveo lako.
Korekcija na pojedina mesta sa pola prskalice nekoliko redova od medje uradjeno sa jos 0,2 l Rampe i 4 gr Harmonija i posle 5 dana veliko nista. Jedino soja dobila po tamburi.

Posle 4 dana korekcije. Kako stvari stoje nisam bas napravio nista posebno. Ne vidim ja ni u ovoj Rampi nesto izuzetno!
Ocekivao sam da ce sve sprziti 0.2 l/kj. Bar tako se prica.
c8faf3d1643b9946216149e1578b21e4.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Пеет а што ниси оксоном туко тај сунцокрет ? Оће радити нешто бентазон на овом захлађењу? Остатак ћу сачекати да прође овај талас

Poslednja izmena:
kod mene je situacija ovakva,prvi put 0.95l/ha corum+dash 0.5l/ha ,nakon 7 dana 0.95l/ha corum+0.6l/ha bentazon+okvašivać,sutra prolazi 7 dana od druge aplikacije i opet se pojavljuje ambrozija,soja je u 2 troliski,ima li neko kombinaciju koja rješava ambroziju jel je kod nas največi problem od kad su nam ukinuli Dynam?

U svakom slucaju cekacu jos par dana da vidim kako ce se situacija odvijati, ali ne verujem da ce biti nesto od toga. Rampa uglavnom przi i trebalo bi za 4 dana da je suncokret vec dobio ozegotinu koja bi ga terala da se skroz osusi sto u ovom slucaju ne vidim.
Kakav, oksasulfuron, imas slike u temi od prosle godine gde sam isao sa skoro 60 gr/kj i 0.3 l/kj Pivota pa je preziveo skoro pola od te invazije sto sam imao na jednoj parceli od 2 kj. (tamo soju vise nikad necu posejati ili bar ne skoro).
Korekcija je posle nekih 10 dana bila sa jos 2 l/ kj Bentazona i 5 gr/kj Harmoija.
Neki utisak je to sto je mozda i crko onaj klasicni samonikli ( mada mozda i gresim po pitanju tog klasicnog jednogodisnjeg samoniklog jer na toj parceli bar zadnjih 6 god. nije bilo posejanog suncokreta) dok onaj djavo mutirani jbm li ga, glat iz faze zutila dosao sebi i nastavio sa rastom.

kod mene je situacija ovakva,prvi put 0.95l/ha corum+dash 0.5l/ha ,nakon 7 dana 0.95l/ha corum+0.6l/ha bentazon+okvašivać,sutra prolazi 7 dana od druge aplikacije i opet se pojavljuje ambrozija,soja je u 2 troliski,ima li neko kombinaciju koja rješava ambroziju jel je kod nas največi problem od kad su nam ukinuli Dynam?
Mozes cist bentazon i rampu.

Znači basagran(aktivna tvar mu je bentazon) i nešto na bazi klomazona,kalif,clomate,reactor.. Koje količine bi bile najbolje,pošto je već išla zaštita?

Vidi se kao i razlika izmedju savazona i ostalih bentazona. Ocito je u Kalifu aktivna materija cistija i ono pored nje je kvalitetnije.

Zato je mučeni Aca krenuo u drugu turu kopanja soje. Danas trebao da završim ali ova kišica me prekinula. Ja tužan, sinovi veseli. Pare za dnevnicu uzeli a od kopanja ništa. Sledeći put će ponovo tražiti pare, tako da me ovo kopanje košta kao Sv. Petra kajgana.

И ја пар год у назад само доста је агресиван на комшијске усеве мора се јако водити рачуна о ветру и заношењу иначе све побели...и о дозама такође хоће соја да кашље ако се претера.

Tacno dozom kada se pretera bude hmm. Jednu njivu od 2kj sam dobro uslogirao. Bila mala soja a dobra doza konersanta.

Боље би било да сам грашак полио са 1,2 дец/кј Мезотриона и 1 лит/кј Тербутилазина или Матона 0,5 лит/кј него 3,5/кј тотала скоро исто изађе а ефекат не може се пореди

Nazad
Vrh