Rasipači mineralnog đubriva

I stariji imaju,bar kod mene je bilo,okrece se cetvrtka i povecava eksentar.
Opet kazem nezan je,mora da pazis kada ides u rikverc,ne voli gas,skup i komplikovan za odrzavanje.
Precizan je i onaj sa diskom i gumenim tockom,ali poteraj 12km i bas si "bacio" vestak.
 
I stari i novi imaju mogucnost stelovanja zahvata.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
I moj ima četvrtu sa kojim se podešava zahvat. Nema tu fiksnih položaja, vec njenim okretanjem pomera se ekscentar i time se povećava ili skraćuje hod lule, kao što Nikola reče. Vrlo kratka rabota, ali nikad nisam smanjivao zahvat u njivi, uvek bacao 12m, prvo okolo uradim, a zadnji prohod ako ostane manji zahvat, samo spustim rasipac, smanjim obrtaje kardana, ali malo povećam brzinu.
Ćale je bacao sa njim oko 30god. I pretežno brzina se kretala od 12-15km/h i uvek je lepo raspoređivao djubrivo. Tim brzinama sam i ja bacao, nekad sporije, zavisi od parcele, ali nikad loše raspoređen djubre nije bilo. Zapravo jeste, kad sam kraj lule zamenio sa nekim zamenskim delom, koji je bio plastičan, tad je vise bacao iza traktora, a manje sa strane, pa sam poručio originalni nastavak. Sta znam, kod mene u selu znam dvoje njih koji su koristili vicon lulaša, i kupili nove amazone rasipace, I ostavili lulaše u rezervi, jer nekako su bili zadovoljniji njime, jer i po vetru bolje razbaci.
 
Bacam na 1200-1300rpm sa 539 nikada lula nije otpala.
Kod mene ta cetvrtka funkcionise sto se prvo sline metalna plocica jer je cetvrtka uzebljena u tu plocicu i ne mogu je okrenuti dok ne skinem. Kada skinem sledeci polozaj je za 1/4 kruga kada se okrene matica i onda se smanjuje/povacava ekscentar u time hod lule.
 
Imao sam taj SURLAŠ , dok je original lula to radi, staviš sa vašara ne radi, lula oko 100e
Tornado komplet remont 100e
Nema nauke, pre sezone uspeš 0,8l sae 140 i rokaj
Posle sezone opereš i prevrneš na koš ulje polako curi i maže diskove
I vidimo se dogodine

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
@bojcetic
Koliko se sećam ne treba ništa da se skida nego mora ona četvrtka da se gurne prema unutra i onda može da se zakrene ekscentar,unutra ima jedna opruga koje gura tu četvrtku prema napolje.Nešto mi tako ostalo u glavi,jbg remontovao ga pre 20g.
 
Jedna iz prihrane,dobar rasturivac 1100kg uree nosi,15m zahvat.Kejsu nije bas po volji.
1e444b25d0b44ee79d29cf2ec694c573.jpg


Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka
 
Ne mogu ni ja da se setim tacno koji je postupak, na starom sam to jednom samo radio kad sam ga kupio a na ovom je bilo vec podeseno na mah.



Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
@bojcetic
Koliko se sećam ne treba ništa da se skida nego mora ona četvrtka da se gurne prema unutra i onda može da se zakrene ekscentar,unutra ima jedna opruga koje gura tu četvrtku prema napolje.Nešto mi tako ostalo u glavi,jbg remontovao ga pre 20g.
Bas cu probati kad uhvatim vremena (svakako pre sezone). Ja gledao i skontam da smeta ta plocica. Ako se gura, onda je je zgodan alat @kiraj sto je napisao u postu.
 
Nazad
Vrh