Lovačka tema

Ja imam u planu 155 12/89,čekam da mi dodje nabavna dozvola...
Imam bokericu S55 berettu, položaru IŽ 54 (neprikosnovena puška),sad još super Magnum i dosta....
 
Kolega Arkadije, il si ti mnogo mlad il sam ja mnogo mator ali ja sam imao jos 1988g TOZ MC 21-12 rusku koja je radila na inerciju tako da su rusi pioniri sa inercijom u lovackom naoruzanju nebi bas reko.
 
Kakva je 153 12/76?
Malo glomaznija puska ali sigurna,ja je imam od 2007g. i kada sam je kupio propisno je razradio ispalio 300kom.semi magnum metaka od 40gr sacme i dan-danas radi bez zastoja mogu da pomesam gramazu municije kako ocu ona radi bez greske.Od kada sam nasledio dedinu polozaru nju retko kada koristim konzervirana je i cuti u ormanu.
 
Kada su pustili prodaju vazdušnih pušaka uz ličnu kartu,u Velikom Gradišu su imale samo dve vazdušne puške,Zastavina 16500din.i Ruska 13500din.Prodavac me je ubedio da sačekam još malo i da mu sledeće nedelje stiže veći izbor pušaka.Kada smo otišli sledeći put tih pušaka više nije bilo,samo Turske i Španske.Zastavina mislim da više i nema u prodaji i danas mi je krivo što je nisam kupio tada.
 
Špansku Gamo za 15000 din.Sin je ispalio do sad nekoliko hiljada dijabola.Meni lično je bolja Zastava,jer ima drven kundak i jaču oprugu,ali kad je nismo uzeli tada,sad je više nema.
 
Ја јесенас узео ваздушну Кросман, маде ин кинци, а овамо је рекламирају као амерска, са оптиком коштала 28к....то на сајму у НС, једино Метеор(?) из КГ дао попуст а остали ништа......из ње испалио једно 300 дијабола(па почело лоше време), упуцао на 25м, из руке све у 5 цм стане, задовољан са прецизношћу, доста је јака и зависи од тежине дијаболе иде до 350м/с, преферирам теже дијаболе да користим ради мање брзине.....е да, са гасним клипом је.
Још је нова па сам задовољан њоме, видећу је после једно 4-5к дијабола.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Od ovih sto si nabrojao jedini IZ ali starije modele od pre 1990god.ovo sada su sve polufabrikati,Brno oce da im pucaju udarne igle ako slucajno skljocnes na prazno,Zastava jedino mozda polozaru od bokerice bezi sto dalje.Toz 34 isto nije losa puska ali IZ 12 ili 27 su neprikosnovene i izdrzljive puske.

Što bi rekli uze mi slovo sa tastature :osmeh: baš sam ovo hteo da napišem i nakon svega moj glas bi opet išao za IŽ 27.
S tim što se ne bi baš složio da su loše ove novije, ja sam moju uzeo novu 2008.godine IŽ 27m-1c i za sad samo reči hvale a baš dosta je ispucala, što se tiče održavanja i dalje su kao i stare (sramota je reći al čišćenje od sezone do sezone i dalje je kao nova 8-)).
Ostalo potpisujem šta si napisao :ppozdrav:
 
Nazad
Vrh