Lovačka tema

Tata je davno kupio iž 27 16-ka ,prava lepotica,bar meni,a brno ona može kombinovati cevi,mada sada vidim da su dvocevke ispale iz mode skoro svi nose automatske .
 
Od svih tih do 100e najbolja ti je nasa Zastava ovo sve ostalo su djubrad i smece od vazdusni jedino ako oces klincu da uzmes za pocetak.Bez 200e nema iole ozbiljnije vazdusne po meni sva preporuka za Cesku Slaviju 631.
 
Koju bokericu 12 kupiti?
Toz,iz,brno ili zastava?
Od ovih sto si nabrojao jedini IZ ali starije modele od pre 1990god.ovo sada su sve polufabrikati,Brno oce da im pucaju udarne igle ako slucajno skljocnes na prazno,Zastava jedino mozda polozaru od bokerice bezi sto dalje.Toz 34 isto nije losa puska ali IZ 12 ili 27 su neprikosnovene i izdrzljive puske.
 
Tata je davno kupio iž 27 16-ka ,prava lepotica,bar meni,a brno ona može kombinovati cevi,mada sada vidim da su dvocevke ispale iz mode skoro svi nose automatske .
Nikada poluautomati nece zameniti dvocevku ni jednu, prvo zbog dva brza metka,drugo sto si kod PA ogranicen ne mozes brzo da prepunis municiju ako lovis fazana,a naidje divlja svinja,trece po zakonu svi PA moraju imati reducirani magacin na 2 metka trenutno malo ko to kontrolise ali doci ce i to brzo na red.PA pije vodu samo ako lovis barsku divljac ili ides na divlje svinje.
 
Ja imam Zastavu bokericu,nzm zasto bi bezali od nje ?,cuo sam da bude slucajeva pucanja igle,ali to se da prepraviti i posle nema problema,no ja ,za sad,nisam imao tih ili bilo kojih drugih problema sa njom.Inace planiram uzeti Baikal 155,nijedna druga marka me ne zanima,pogotovo ne ove od 150-200 hiljada,smesno.
 
Sto se tice 156,plasim se tog novog sistema inercije umesto pozajmice gasova,taj sistem je dosta komplikovaniji,nzm koliko je pouzdan,koliko znam iste je tezine puska kao 155,malo lepsa,neki kazu i bolje lezi u ruci,tanji je onaj tubularni magazin valjda ili sta vec,nista posebno sve u svemu.
 
Kakav nov sistem,to uveliko koriste svi,Rusi kasne,lakse je za odrzavanje nemas da cistis pozajmicu gasova,guta sve metkove,ne bitno da li je trap ili lovacka municija...
 
Znam,nego sam mislio kod njih je nov sistem,pa reko mozda bude nekih problema.Dobro je ako kao sto kazes moze sve metkove koristiti,155 je imao problema kod slabijih punjena.
 
Nazad
Vrh