AUTOMOBILI - kvarovi, popravke i održavanje ...

Jeste,sad si me nasmejao,gde u topoli bunjevci,ajd da je u subotici,a i tamo teško od bosanaca da dođu do izražaja.
 
Требала је и да се отвори код бензинске пумпе али је негде запело. Што рече Саво навала је невероватна као да паре деле.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Ako kupujete mini van vozilo,moj savet je citroen evasion/peugeoot806-imam takvav vec 5.6godina,prosao sam oko 300000sa njim,samo ulje menjao,i normalno odrzavanje,koje nije nesto preterano,prevezao sam sa njim svasta i pretovarao ga,nikad se nije desilo da ne upali ni zimi,a na ulici mi stoji..ima 7 sedista prostran je,a mnogo udobniji je i ima vise opreme i kvalitetnije napravljen enterijer i vesanje od vw.potrošnja mu je 6-6,5l
 
Moji mehanicari iz sela mi sugerisu da uzmem Opel Combo, da Partner i Berlingo zaobidjem. Po njima to vesanje na pezo/sitroen nije za teret i nase puteve. To nisu vozila u rangu Tourana, ali mislim da treba zaobici PSA grupaciju kod teretnih vozila.
 
Ako trazis pick up,pogledaj citroen jumpy.fiat scudo.i ne znam koji je model peugeot..nema sanse da imaju slabo vesanje..
 
Luka kako služi Passat i koji je motor kod tebe?Pitam jer imam istog Passata i imam problem sa palenjem ujutro.
Odlično sluzi uzet od komšije 14 god bio ko njega naj manji motor 66kw
Medjutim sve ti je to isto taj tdi sa bosch pumpom.
Zet ima seata, burazer audi, stvarno sluze, moj je nejak kad zakačim prikolicu ide kao jugić jbg
Ali ok sluzi skroz mator je 2001 kupio sam ga zbog prodaje ćaletu i kevi da premostim 1_2god kad mi riknuo fiat pali stvarno dobro
Zetov je seat zezao riknula mu 2 grejača i upuštao naftu nazad u rezervoar rešio je sve

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom
 
Ako trazis pick up,pogledaj citroen jumpy.fiat scudo.i ne znam koji je model peugeot..nema sanse da imaju slabo vesanje..
Pezo partner, reno kangoo. Imam vec jednog opela i u sustini jako sam zadovoljan. Svi kvarovi koje sam imao su provocirani plinom, da nisam stavljao plin auto bi bio kao i fabrike i posle 220k km
 
Na pd odu im podloske dizni i ako na prvo paljenje treba puno da se navergla i izbaci beli oblak dima one su,ili tandem pumpa pocne da pusta\oslabi pa izgubi pritisak preko noci a posle prvog paljenja pali kao mina...gledao klipove doduse sigurno koriste kvalitetno gorivo pale ih na -20\30 kao od sale.
 
Kod mene je 1.9 tdi 81kw i grijači su svi ispravni,akumulator je ok,pumpa i dizne isto dobre a danas mi električar reče da možda najveći problem pravi ključ.
Da ti ne pravi problem radni relej meni je pravio na pasatu 4 dok sam imao vergla neće da upali. A može i ključ da bude problem. Mislim da ima čovjek u bl rješava ključeve na novijim modelima al nemam njegov broj. Pokušaću se raspitati.
 
Pa reče mi danas Draško električar da je možda i taj radni relej pa ću sutra ujutro vidjeti jel do toga releja,kaže kao da je moguće da ne prenosi dovoljno struje na grijače koliko sam ja razumio.
Probaj da ga ostaviš auto nizbrdo da prenoći tako da ti bude pad prema motoru a rezervar napuni do vrha ,ako tako upali normalno onda je problem u podloškama dizni
 
Evo i jutros vergla možda 5-6 sekundi a temperatura je -3 a to nije nikakva hladnoća jer znam da je palio na pola ključa.E sad pošto sam ustanovio da nije ni do tog radnog releja a juče mi električar reče da je možda i ključ problem a vidim kolega Mirosti kaže da bi glavu možda trebalo srediti pa sad ne znam šta je veći problem jer nebi baš da dajem pare za nešto što nije potrebno popravljati.
 
Potrebna pomoć. Šta je bolji izbor?
Peugeot Partner 2004. 2.0hdi 90ks 140000km Poznat auto od prvog dana kako je uvezen, u odličnom stanju, prava kilometraza, 2 seta guma sa skoro novim gumama. Cena je 2500e. Ili
VW Touran 2004. 1.9tdi 105ks 200000km skroz nepoznat, iz uvoza. Cena 3000e.
Pežo nas privlači iz razloga što znamo kakav je, ali opet na VW sam ubeđen da ćemo puno manje izgubiti kad se bude prodavao. Koji je izdržljiviji, često će se sve i svašta tovariti u njih?

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока
Kratka priča... 2009.(do tada vozio Mercedese) kupim Citroen C5 2004. godište, auto oko 90000km što bi u oglasima pisalo NOV NOV... odprilike u isto vreme moja keva da mojoj ženi svoga Golfa 3 92.god 80000 km stanje isto novo, keva bila prvi vlasnik itd... inače sam (do skoro) prezirao VW grupaciju, po mom mišljenju precenjena vozila... krajem prošle godina ajde malo da zanovimo vozni park i kupim novijeg Golfa. Kontam ženina trojka je jako stara ajde prvo to da zanovimo pa kasnije Citroena da rešavamo, ljudi moji kad sam seo u starog Golfa pa on je u mnogo boljem tehničkom stanju od 12 godina mlađeg Citroena... neverovatno koliko je bolji, zategnutiji automobil... verovali ili ne prodam C5 (trenutno jr trebalo u njega da se uloži oko 1000e) i ostavim starog Golfa(trenutno 125000km).

Za nekih 10.5 -11 godina u golfa uloženo ništa, naravno sem menjanja ulja. Za to vreme u C5 uloženo Boga-oca... stalno nešto i naravno sve se to podrazumeva i sve je to redovno, a da što se tiče motora 2.0 hdi jesu dobri ne poderivi ja sam prešeo oko 200000 znači ukupno na sat 280 i nešto hiljada i motor ne troši ni kap ulja ali zato dizne, pumpe, brave, kvake, vešanje prednje zadnje, hladnjaci, plivajući, elektrinika, senzori... Mišljenje promenjeno (kažu da samo budala nemenja mišljenje) ove godine ako se polope kockice tražim kedija ili tuarana.

Naravoučenije(po meni): ako imaš pare vozi Mercedesa ako nemaš VW...
 
Poslednja izmena:
Nije ključ problem nego špulna oko ulaza za ključ koja čita kod ključa.
Obično nije do ključa, jer se manifestuje tako što nemože ni upaliti.
Iz mog iskustva, PD motori su uglavnom stariji od 10 god, i većina glava koje sam video su imale ris na glavi gde naleže gumica.
Gumice su za sve četiri dizne 40€ i za 3-4 sata se zamene.
 
Nazad
Vrh