Claas

Ja što sam gledao i pratio ovde kod mene i u okolini najviše mi se sviđa rad Capello Quasar adaptera.Ima ovde i Con Speed i Geringhoff adaptera novijeg izdanja i to nije ništa posebno lepo urađena i usitnjena masa.Moguće zbog prevelike brzine ili nekog drugog faktora, nije moje da proveravam.
Pre par godina mi je kukuruz radio lexion sa corn speed. Bilo je sitno iseckan kao silaža. Sada mi radi sa Capello Quasar i takodje je lepo iseckan. Inače svi teraju brzo.
 
Meni je ove godine radio pola kj berač z222. Te dinamike i muke, 2x sam tanjirao pre oranja bez nekog uspeha. Inače na kombajnu je kapelo, jako lepo radi.
 
Ja sam išao iz znatiželje išao da probam podrivač u kukuruz gde je radio Conspeed i ni jednom nije zagušio ,fantastično iseckana i razbacana.
Juče sam i plug naterao isto zaorava ko u sojište.
Javljam utiske i posle jednog Kapela koji je kod mene radio,naš član je u pitanju,nadam se da se neće ni vlasnik a ni majstor (isto član)koji mu sređuje tarup ljutiti.
 
Битно је како се тера ако се само претрчи преко њиве онда од тог тарупирања и посла нема ништа.
 
Meni to ne lici da teram po njivi kao idiot. Ja vozim od 6-8km/h,probao sam i 13-14km/h i kombajn guta,ali po meni je to izivljavanje. Na toj brzini kad pogledam u bunker,top sto puni ce da eksplodira,drugar je tako otkinuo civiju na lancaniku,jednostavno lanac nije mogao da postigne da transportuje zrno u bunker. Na kraju ja opet uradim vise od njega,jer je on izgubio par sati da popravi,a ja nisam stao.
 
Meni je Lexion u kukuruzu od 7+ tona po KJ pri brzini od 9 km/h prijavio proklizavanje elevatora za zrno sto znaci da je bio maks. opterecen elevator. Kada je kukuruz posejan sa sejalicom koja ima isti broj redi kao adapter moze malo brze da se vozi, ali kada vrsim parcele koje su sejane sa cetvororednom sejalicom moram da usporim na 7.5 km/h da bi bilo lepo istarupirano i da ne bi bilo gubitaka klipova.
 
Nije ti spao ni jednom?Ja sam namestio nov posle ječma i spao je jednom u pola sezone kukuruza a istegao se kao žvaka.Trpi on poprilično veliko opterećenje a stavili tako slab lanac.
 
Na 96 mi se desilo da je bio labav i zbog njega mi je otkinuo spojnicu na lancu u elevatoru,i samo sam ga skratio da moze onaj spaner sa oprugom da ga nategne,inace lanac radio 2 godine i isteglio se,kupljen u Demetri.
 
Ovaj novi tip Capella radi odlično. Kod starijeg je bio problem što je sečka sporija pa pri malo većoj brzini ostavlja "brkove" dok kod ovog novog sa 2 noža brije samo tako i pri znatno većoj brzini. Tarup radi super, jako lepo usitni masu.
 
Kako to da tako brzo otvori lulu, povecao si protok, pritisak ulja? Kod mene sporo ide, cak sam skidao i one ploce na okretnici ocistio sam i podmazao, ali nije mnogo pomoglo.

Послато са Mi_6 уз помоћ Тапатока
 
Nazad
Vrh