Claas

Da li je to ovaj kombajn ?

 
Treba tu dosta ležaja da se izmenja preventivno ali se to ne zna bez ličnog iskustva i skupe škole, pogotovo ako nemaš koga da pitaš pa krećeš od nule tj.obdaništa i učiš polako.
 
Ja evo sa ovim mojim dedom ovrsio oko 80 kj, sa nekim malim kvarovi a koje sam resavao u hodu naravno uz Vasu pomoc. Kako sam ga na brzinu kupio i nisam nista ulagao ja sam zadovoljan.
IMG_20191013_134855.jpg
Kolega jel' ovaj kombajn bio do skoro u oglasima ima drugaciju kabinu.Kakvi su utisci sto se tice kapaciteta kombajna, mene zanima dominator 78 ili 88.
 
Za cenu 78-88 uzmeš 98 i Bog da te vidi.Mnogo moćniji kombajn gde u većini slučajeva imaš M.B motor dok su 78 i 88 sa M.B retkost i uglavnom nose Perkinsa.
 
Da bio je u oglasima u Subotici, treba da zamenim sine doba ove pojedene, privodne lance u grlu, drvene lezajeve slamotresa i mozda jos neke sitnice da bi bio u pravoj meri funkcionalan. Inace mislim da je ok, 4 brazde kukuruzni keder, zitni 3,60m prolazim svuda.
 
Potpisujem ovo što je Matić rekao, dobar adapter mora dobro da se plati. Prošao sam to kad sam gledao za mog Dominatora, sve polovno što je iole zglavno bilo koštalo je jako mnogo.
 
Neke primerke cene kao nove a izdrndani poprilično.Najbolje bi bilo kupiti nov i biti miran dugi niz godina.Znam za nekoliko slučajeva gde su uzeti novi adapteri preko konkursa kao sitnilice biljnih ostataka.
 
Pogledajte postu su Ziegler adapteri. Adapter je stogod. 5 redi za 200ks kombajn ubilo se. Tarupira i na 10km/h brzini odlicno. Uvlaci klipove kao usisivac. Radili su mi barem 10 kombajna raznih fela. Meni je radio uparen sa Tucano 320.
 
Ja što sam gledao i pratio ovde kod mene i u okolini najviše mi se sviđa rad Capello Quasar adaptera.Ima ovde i Con Speed i Geringhoff adaptera novijeg izdanja i to nije ništa posebno lepo urađena i usitnjena masa.Moguće zbog prevelike brzine ili nekog drugog faktora, nije moje da proveravam.
 
Nazad
Vrh