ZMAJ kombajni

Sta moze biti problem kod drugara na z 142,odjednom ne moze da podigne kukuruzni adapter. Tj po klipovima krene da ga dize nekih 5-10 cm i cim on pusti rucicu za podizanje adapter momentalno padne o zemlju? Onaj regulator pritiska smo i odvijali i zavijali nista se promenilo nije.
 
Колико јутара годишње уради са тим комбајном?


Radio je 150 jutara zemlje ukupno. Otprilike pola toga je bio kukuruz. Radio je i usluge kad god je stigao... Sad je taj kombajn kod njegovog zeta i on je ugradio sječku na heder i radi polakše. Zetov 142 (jedno vrijeme je imao 3 142-ke) nije bio ubrzavan nigdje i JAKO se patio kad je probao ići za ovim u korak. Jednostavno nije mogao u jakom kukuruzu. Kad su vršili vlažno zrno onda je i taj standardni išao dosta brzo ali ni blizu kao ovaj s ubrzanim hederom.
 
Pa ako ne radi puno površine, valjat će i ovaj. Ako prve seone nije pouzdan u radu, riješava se problem "u hodu" a onda do iduće sezone remont... Malo je ljudi koji mogu isfinancirati strani kukuruzni heder u dobrom stanju. ili da kupe loš pa rade remont na njemu, ne želim ni pomisliti...
 
Problem je što pored punog remonta uvek zebeš i razmišljaš šta će da zvekne u sred sezone.Problem je do kvaliteta delova i drugog rešenja sem šarafanja i zamene za neki druge marke nema.
 
Ej tu si potpuno u pravu. 🤣A kad se samo setim skidanja otkidačkih valjaka kada opauči jedna od osovinica.
 
Poslednja izmena:
Nas na ovom adapteru zeza samo sečka, skoro svaki dan neke njake aa njom...
To je predhodni vlasnik sam pravio, nije loše smišljena, ali izgleda da negde trpi opterećenje...

Sto se tiče stranog adaptera, nije nemoguće misija, al trenutno nerazmišljamo o tome...
 
Sta moze biti problem kod drugara na z 142,odjednom ne moze da podigne kukuruzni adapter. Tj po klipovima krene da ga dize nekih 5-10 cm i cim on pusti rucicu za podizanje adapter momentalno padne o zemlju? Onaj regulator pritiska smo i odvijali i zavijali nista se promenilo nije.
Razvodnik. Prespoji cevi da podiže heder sa nekom drugom ručicom, npr slobodna je od vitla, i verovatno da će dizati. Doduše trebalo bi krenuti od merenja pritiska.... ali nekako po tvom opisu bih rekao da je razvodnik. Moje mišljenje.
 
А сецкање волана на мањем гасу ово остало све ради варијатор подизање спуштање хедера....лично сумњам на орбитрол или је то нормално код ових маторог рага 142.
 
Ma sve smo mi to proverili,sve je bilo ok. Ali kako krene da digne adapter on pocne sa dizanjem i cim pusti komandu adapter zabode o zemlju. I ja sam prvo pomislio da je taj razvodnik ispod kabine,njega skinemo hidraulicari ispitali ono ispravno. Na kraju je bio ovaj ventil,koji predpostavljam da ne dozvoljava ulju da se vrati kada je npr kombajn ugasen i slicno.

 
Ja baš ove god nemam sreće ,spao lanac i iskrivio osovinu pogona uvlačnog kanala.
Mora taj lanac da ima 2 drvena spanera dugacka pola metra bar,jedan spaner dole samo da seta lanac po njemu,sa urezanim kanalom naravno da ga drzi na pravac lanacanika uvek,a gore isti takav ,ali da spanuje lanac.I sa dva ovakva spanera lanac je miran ko bubica,nema da spada ili sta ja znam ,preskace ,naskace na lancanik...
 
Nazad
Vrh