ZMAJ kombajni

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
6.549
Lokacija
Subotica
MONTOYA, samo ti turi adapteru nove valjke i da viš' kako bolje radi.
A što se tiče učinka, grunt.... Kao što rekoše kolege, mnogo zavisi od hibrida, oblika njive, dužine, prevoza, kombajnera, kipovanje u hodu ili ne..... Mi smo nedavno peglali državnu koja je oko 1-1,2km dugačka, vršeno sa jedne strane (dkc se malo nakrivio), kipovanje u hodu kad može, pauze nihc doduše nismo ni izašli rano a i di ćemo pravit pauzu kad je kombajner neumoran, a nas dvojica prevoznika godina skoro k'o on :) i u takvim uslovima se skidaju lepi kilogrami na sat za jednog Zmaja.
Evo jedna slika.
 

Druškan

Član
Učlanjen(a)
3 Nov 2010
Poruka
1.800
Lokacija
S.Banat/ Srpski Itebej
10 vagona kukuruza može skinuti, čak i nešto više, zavisi koliko se vremenski vrši. Ko ne veruje može da dodje i da se voza malo Ključ učinka je jednostavan, jači motor, I dobro utegnut kombajn. Mada adapter malo zeza posto je krš. Iz razloga da bi rotosecka lepo pokosila mora da se spusti heder da kljunovi klize, e tada privodni lanci imaju veliki nagib pa hoće da gomila klipove ponekad, iako je adapter ubrzan.
 

Neli

Član
Učlanjen(a)
15 Feb 2012
Poruka
259
Lokacija
Glogonj-Pancevo
Molio bih iskusnije kolege za savet.Pukla mi je osovina na slamotreima ,zadnja,na 143.Zamenio sam i nju i metalne ležajeve i drvene, Sada posle oko 100 lanaca opet je pukla.Neki mi sugerišu da skratim slamotrese za 70 cm,verovatno su toliki na 142.Dal je to rešenje problema ili ima nešto drugo?
 

sinisa1979

Član
Učlanjen(a)
24 Okt 2010
Poruka
6.549
Lokacija
Subotica
Kada su oriđi osovine onda pomaže sečenje, ali kada jednom staviš m.p. osovine onda više ništa ne pomaže.
 
Vrh