ZMAJ kombajni

Јуче машина пуштена у рад примеси 1%-лом 4%-дефект2%.....Кареа мф што ми је радила пре десет дана исти кукуруз иста њива остевљено баш за пробу Змаја.Примеси 1,1,%-лом 5,10 -дефект 2,0%....

Pa šta ti misliš da je ta MF Cerea bolje radi od Zmaja?! Možda brže i više može da uradi, ali kvalitetnije teško...

То и хоћу да кажем....ови из ваше ЗЗ посејали репицу пре месец ипо дана,код нас у атару на кукурузовиниште,више има мошлингера него репице растур на око евидентан.....

Zmaj 142
Imam problem sa bosch pumpom,tj sa leptirom. Motor izgubi gas i neće gas da primi dok se ne kucne pumpa. Pumpa skinuta,bila kod bošiste,on stavio nov leptir. Uradio možda 2-3 ha,opet isti problem. Skinem opet pumpu,majstor stavi polovan leptir,uradio sam možda desetak hektara,i u ponedeljak opet isto.
Zna li neko,u čemu može biti problem?
Gorivo kupujem na NIS-u,gasno ulje i bukvalno uvek cedim (tako sam navikao još od onog vremena kad se svakakvo gorivo kupovalo)

Ремонт целе пумпе само да остане твоје кућиште и декла,очигледно да је проблем у том делу где иде тај лептир а ја мислим да се зове регулациони вентил.

Da li na zmaj 142 moze da se nabaci neki adapter tipa Capelo 4 reda? Mozda je glupo pitanje ali me zanima. Kod kukuruzne varijante z142 najlosija karika je adapter koji ako savis roto secku ne moze da se spusti do zemlje da pokupi sve klipove i koji je jako netolerantan prema promasenim redovima. Na primer cim teras 10cm mimo reda poneki klip promasi i padne na zemlju. Kada mi je radio Capelo/Ziegler tamo malte ne mozes terati i popreko njive uvuce sve klipove kao usisivac. E sada dobra strana je sto Z142 kada je podesen uradi kukuruz bolje od Claas-a. Ucinak ima koji ima (100t/dan je maksimalno i da se kipuje u hodu sve). Motor kada mu se stavi om352a verujem da bi to islo samo tako sa nekim malo boljim adapterom. Druga mana je bunker ali hajde naviknes da ga pratis prikolicom po njivi i polako. Razmisljam u tom pravcu jer mi skupo dati 50.000e za kombajn za moju povrsinu, a nemam vremena da radim usluge niti me to zanima.

Može da se nabaci drugi adapter čak bi to i preporučio.Motor ne bi morao da se menja ali svakako mu ne bi škodio bar om352.

Prvo sto se tice zmajevog adaptera, moze sa JBrtkinom seckom da se spusti skroz do zemlje, nece zakcinjati
A da 142ci treba bolji adapter po meni treba i u kukuruzu bi isla prilicno dobro

Ремонт целе пумпе само да остане твоје кућиште и декла,очигледно да је проблем у том делу где иде тај лептир а ја мислим да се зове регулациони вентил.
Pa izmenjao je sve što je trebalo kad je prvi put skinuta. Pre toga je remontovana kod Zeravice dok je kombajn bio kod predhodnog vlasnika.
Moraću opet da je skinem,pa da se vidi šta da se uradi...

Adapter taj zmajev je los da se razumemo. Rastura koliko napravi i koliko sve te secke pravljene lose tarupiraju ja to ne mogu da gledam na svojoj njivi. Kod Ziglera siljci riju po zemlji koliko moze da se spusti a bez posledica. 2017 smo imali oluju sav kukuruz je bio na zemlji, kada sam orao posle kombajna nije bilo 1-2% rastura da je zmaj radio bilo bi 20%

Код мене је радио капело и део где је потуран кукуруз клипова има море једно,тако да није то баш тако како се чини.

Brankovicu,koje motorno ulje koristiš?Meni je motorno ulje jednom napravilo haos u pumpama visokog pritiska na Belarusu i na OM352a.Nakon zamene brenda ulja svi se opravili.

Nazad
Vrh