ZMAJ kombajni

Jel za onu S gumu uzmedju sabirne ravni i ladje ima neka prepravka za 142ku? Kod mene malo malo pa progrize pacov ili miš, a muke žive to zameniti. Koliko sam primetio tu može samo nešto malo zrna sa sita da procuri dok se ne napuni onaj trougao što se vidi spolja. Zar ne bi bilo rešenje da se blindira gornji prorez izmedju gornjeg sita i produžetka sabirne? Pa tako ne može da se sliva zrno iz krajeva gornjeg sita i tu da procuri. Tu svakako nema strujanja vazduha, već strujanje ide ispod gornjeg i ispod donjeg sita.
Ako me razumete...
 
Ne pomaže produžetak, to klizi sa gornjeg sita uz ivice. To misliš gumu da ubacim izmedju gornjeg sita i sabirne? Gde je prorez izmedju nosača gornjeg sita i sabirne? I šta mi vredi guma kad je progrize. Bolje lim, ali učvrstiti ga samo dole za nosač i ostaviti razmak do sabirne oko 2cm.
Mada sad sam cuo da ima neki lim što ide, umesto te S gume
 
Ima neka strujanja vazduha tu da i pored tih 2 cm sto ostavis ,opet ce ti puniti taj deo iznad ventilatora,trougao kako ti kazes,i onda ce curiti napolje sa strana.Ja nakon remonta kombajna kad su sve te gume bile nove,sva limarija,sve po ps-u ,i opet u zetvi mi bacalo osje i plevu u taj trougao ,nije bilo zrno ,ni sad nema,ali nakon sezone taj deo bude pun osja i pleve.A ocistim ga uvek,da ne privlaci miseve.
 
Da li neko ima da proda neki dobar auspuh za zmaj142 ili gde ima da se kupi dobar? Koji staviti? Kupio sam na vasaru neki rupicast, to je golo govno.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Kupio sam Gocem juče stigao, kad stignem da postavim javim utiske
35decdc5ccd4b323669139d71b34ba3a.jpg
82710b1ec40e7f96954c068a740057ee.jpg
 
imam lufta na osovinama varijatora voznje na 142, kako je naj lakse izvaditi osovine i nosac vaijatora pa da uradim, smeta mi transporter zrna da bi mogao izvuci osovinicu, da li mora transporter da se skida ili ima nekakva caka
 
Transporter odvojis gore u bunkeru i dole kod spirale,i samo ga gurnes gore ka bunkeru koliko ti treba da mozes skidati varijator.Meni se takodje tu pojavio luft,gledao sam i nisu caure otisle nego okolo caura se ojelo ,i sad to sve komplikuje stvari mnogo vise.Za ovu godinu necu da diram.
 
i kod mene su izgleda te caure okolo, puno je to sad komplikovano, moze li se nekako nekakva guma podbiti ispod da ne lupka ili nekako zategnuti
 
Kod mene na 135 pocela donja remenica bas dobro da igra, drugar kaze lezaj u zvonu. Cini se da nije bas jednostavno skinuti, tj tesko ga izvaditi napolje.

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока
 
Ja sam na 135-ci taj ležaj menjao 2013., nije baš zgodno, ali nije nešto ni preterano teško. Mora da se skinu merdevine od kabine, točak, pa redom... Taj ležaj je tamo u zvonu.
 
Nazad
Vrh